Elektromos autó fali töltő, vagy Wallbox

Otthoni fali töltő type 1, vagy type 2 töltő csatlakozóval. Fali töltő 7,4 KW, 11 KW, 22 KW teljesítmény értékekkel, kedvező wallbox fali töltő ár.

Mit kell tudnia az otthoni töltőről, avagy a wallboxról egy elektromos autó tulajdonosának?

A tiszta elektromos autók tulajdonosainak igen hasznos megoldás lehet, ha egy elektromos autótöltőt installáltatnak az otthonukba, hogy a töltést bármikor kényelmesen és gyorsan elvégezhessék, és ne egy plusz teherként jelentkezzen ez a mindennapokban.

A plug-in hibrideket egyszerűen feltölthetjük az autóhoz mellékelt kábellel és egy sima 220 voltos aljzattal, amely a ház vagy garázs tipikus konnektora. Ezekkel a kocsikkal ez a szisztéma a legtöbb sofőr számára elegendő lehet egy normál ingázás hatótávolságának kielégítésére. A plug-in hibridek korlátozott akkumulátorkapacitásuk és benzinüzemű működésük miatt valószínűleg nem indokolják a fali töltőbe történő befektetést.

De azoknak a sofőröknek, akik rendszeresen több mint 150-200 kilométeres távolságokkal kalkulálnak egyetlen nap leforgása alatt, a fali töltő, azaz a wallbox kényelmet és értéket jelenthet.

Mire érdemes figyelmet fordítani?

Nyilvánvaló, hogy a töltő kényelme és használhatósága a legnagyobb prioritás, figyelembe véve a kábelek könnyű kezelhetőségét, a csatlakozó egyszerű összekötését és kihúzását, valamint azt, hogy az áramkimaradás után automatikusan folytatódik-e a töltés. Amikor tehát otthoni gyorstöltőt vásárol, vegye figyelembe a következőket!

  • Kábelhossz: a töltőkábel hossza kihatással van arra, hogy hova lehet felszerelni az otthoni fali töltőt, és mennyire könnyű elérni az autó töltőportját. Ne feledje, hogy a következő elektromos járgányának simán lehet máshol a csatlakozója, ezért érdemes úgy tervezni, hogy a wallbox velünk marad az elkövetkező években.
  • Kábelkezelés: nem árt, ha a vezeték kezelését is megoldja a rendszer, ellenkező esetben, ha a zsinór csak úgy hever a garázsban, zűrzavart okozhat a helyiségben, összegyűjti a port, de valaki fel is bukhat benne. Az pedig, hogy a csatlakozótáskát az egységtől távolabbi pontra helyezhessük el, rugalmasabbá teheti a szűk, egykocsis garázsbeállást is.
  • Méret: a faltól messze kinyúló, túl széles vagy vaskos, nagydarab fali töltő megzavarhatja a teret, így a flexibilis garázsban történő tárolási eljárásokat. Egy keskenyebb egység viszont elfér két garázskapu között, és mindkét beállóban kiválóan használható.
  • Intelligens töltés: néhány elektromos autótöltőn okostelefonos alkalmazás is található, amely wifivel vagy Bluetooth-on át kommunikál az egységgel. Egy alkalmazással nyomon követheti a töltést, de megtekintheti a különböző statisztikákat is. Szuper funkció, de nem elengedhetetlen, mert a legtöbb EV-nek saját szoftvere van, amely kommunikál az autóval.
  • Késleltethető töltés: lehet, hogy az áramszolgáltató bizonyos időintervallumokban olcsóbb villamosenergia-költségekkel számol. Ilyen esetekben pénzt takaríthat meg, ha egyszerűen erre a kedvezőbb árfekvésű idősávra késlelteti a töltési procedúrát. Néhány gyártó, például a Tesla lehetővé teszi a töltési idő vezérlését az autóból vagy egy alkalmazás segítségével.
  • Automatikus töltés folytatása áramkimaradás után: ha olyan területen él, ahol gyakran vannak áramkimaradások, nem árt biztosra menni, hogy a töltés újra bekapcsoljon, miután újra aktivizálódik az áramellátás. Jobb, mint meglepődni, amikor reggel indulni kéne, de a jármű nem áll erre készen…
  • Időjárásálló: amennyiben nem rendelkezik garázzsal, és kültéri telepítést tervez, figyeljen rá, hogy a masina ellenálljon az olykor zord időjárási körülményeknek.
  • Biztonság: bölcs dolog olyan fali töltő, azaz wallbox választása, ami biztonsági tanúsítvánnyal van ellátva, így biztos lehet benne, hogy az villanyautó töltése nem veszélyezteti otthonát.

1–12 termék, összesen 29 db

Szűrés
Megjelenítés 9 24 36