Elektromos autó töltő, fali töltő, vagy Wallbox

Otthoni fali töltő type 1, vagy type 2 töltő csatlakozóval. Fali töltő 7,4 KW, 11 KW, 22 KW teljesítmény értékekkel, kedvező wallbox fali töltő ár.

Mit kell tudnia az otthoni töltőről, avagy a wallboxról egy elektromos autó tulajdonosának?

A tiszta elektromos autók tulajdonosainak igen hasznos megoldás lehet, ha egy elektromos autótöltőt installáltatnak az otthonukba, hogy a töltést bármikor kényelmesen és gyorsan elvégezhessék, és ne egy plusz teherként jelentkezzen ez a mindennapokban.

A plug-in hibrideket egyszerűen feltölthetjük az autóhoz mellékelt kábellel és egy sima 220 voltos aljzattal, amely a ház vagy garázs tipikus konnektora. Ezekkel a kocsikkal ez a szisztéma a legtöbb sofőr számára elegendő lehet egy normál ingázás hatótávolságának kielégítésére. A plug-in hibridek korlátozott akkumulátorkapacitásuk és benzinüzemű működésük miatt valószínűleg nem indokolják a fali töltőbe történő befektetést.

De azoknak a sofőröknek, akik rendszeresen több mint 150-200 kilométeres távolságokkal kalkulálnak egyetlen nap leforgása alatt, a fali töltő, azaz a wallbox kényelmet és értéket jelenthet.

Mire érdemes figyelmet fordítani?

Nyilvánvaló, hogy a töltő kényelme és használhatósága a legnagyobb prioritás, figyelembe véve a kábelek könnyű kezelhetőségét, a csatlakozó egyszerű összekötését és kihúzását, valamint azt, hogy az áramkimaradás után automatikusan folytatódik-e a töltés. Amikor tehát otthoni gyorstöltőt vásárol, vegye figyelembe a következőket!

  • Kábelhossz: a töltőkábel hossza kihatással van arra, hogy hova lehet felszerelni az otthoni fali töltőt, és mennyire könnyű elérni az autó töltőportját. Ne feledje, hogy a következő elektromos járgányának simán lehet máshol a csatlakozója, ezért érdemes úgy tervezni, hogy a wallbox velünk marad az elkövetkező években.
  • Kábelkezelés: nem árt, ha a vezeték kezelését is megoldja a rendszer, ellenkező esetben, ha a zsinór csak úgy hever a garázsban, zűrzavart okozhat a helyiségben, összegyűjti a port, de valaki fel is bukhat benne. Az pedig, hogy a csatlakozótáskát az egységtől távolabbi pontra helyezhessük el, rugalmasabbá teheti a szűk, egykocsis garázsbeállást is.
  • Méret: a faltól messze kinyúló, túl széles vagy vaskos, nagydarab fali töltő megzavarhatja a teret, így a flexibilis garázsban történő tárolási eljárásokat. Egy keskenyebb egység viszont elfér két garázskapu között, és mindkét beállóban kiválóan használható.
  • Intelligens töltés: néhány elektromos autótöltőn okostelefonos alkalmazás is található, amely wifivel vagy Bluetooth-on át kommunikál az egységgel. Egy alkalmazással nyomon követheti a töltést, de megtekintheti a különböző statisztikákat is. Szuper funkció, de nem elengedhetetlen, mert a legtöbb EV-nek saját szoftvere van, amely kommunikál az autóval.
  • Késleltethető töltés: lehet, hogy az áramszolgáltató bizonyos időintervallumokban olcsóbb villamosenergia-költségekkel számol. Ilyen esetekben pénzt takaríthat meg, ha egyszerűen erre a kedvezőbb árfekvésű idősávra késlelteti a töltési procedúrát. Néhány gyártó, például a Tesla lehetővé teszi a töltési idő vezérlését az autóból vagy egy alkalmazás segítségével.
  • Automatikus töltés folytatása áramkimaradás után: ha olyan területen él, ahol gyakran vannak áramkimaradások, nem árt biztosra menni, hogy a töltés újra bekapcsoljon, miután újra aktivizálódik az áramellátás. Jobb, mint meglepődni, amikor reggel indulni kéne, de a jármű nem áll erre készen…
  • Időjárásálló: amennyiben nem rendelkezik garázzsal, és kültéri telepítést tervez, figyeljen rá, hogy a masina ellenálljon az olykor zord időjárási körülményeknek.
  • Biztonság: bölcs dolog olyan fali töltő, azaz wallbox választása, ami biztonsági tanúsítvánnyal van ellátva, így biztos lehet benne, hogy az villanyautó töltése nem veszélyezteti otthonát.

1–12 termék, összesen 36 db

Megjelenítés 9 24 36