Otthoni, konnektoros töltéshez használható kábelek, melyeket a 220 V-os hálózathoz egy villásdugó segítségével csatlakoztathat. Type 1, vagy Type 2 kivitelben.

Otthoni töltőkábel elektromos autóhoz

Amennyiben elektromos autót vásároltál, az egyik legfontosabb feladat az otthoni töltés optimalizálása és biztonságossá tétele. Az otthoni hálózatról tölteni gazdaságos és kényelmes, egy modern fali töltő, vagy nagy teljesítményű töltő kábel beszerzésével pedig egészen gyors is lehet.

Amikor töltő kábelt keresünk az otthoni töltéshez, figyelembe kell vennünk az autó márkáját, az autóba szerelt akkumulátor típusát és kapacitását, illetve nagyon komolyan fel kell mérnünk az otthoni hálózat terhelhetőségét egy szakember segítségével. Nem minden konnektor alkalmas arra, hogy elektromos autónk töltőkábelét befogadja. A balesetek és a komolyabb károk elkerülése miatt mindenképpen indokolt a szakszerű felülvizsgálat, esetleg hálózati átalakítás.

Szinte minden esetben felmerül a kérdés, hogy fali töltőt, vagy hordozható kábelt használjunk az otthoni töltéshez. A töltőkábel előnye, hogy máshol is használható gyors töltésre. Állíthatósága lehetővé teszi, hogy a helyszín adottságaihoz igazodva változtassuk a teljesítményt. A nagyobb teljesítmény elérésére a legalkalmasabbak az ipari csatlakozóval ellátott töltőkábelek.

A töltőkábel típusok közötti különbség leginkább a töltési teljesítményben mérhető. Ez határozza meg, hogy milyen gyorsan tankolhatjuk fel autónkat elektromos energiával, ami a hétköznapokat illetően sokaknak egyáltalán nem mindegy. Természetesen minden életmódunktól függ. Kizárólag éjszaka töltjük autónkat, amikor egyébként is hosszú órák állnak rendelkezésre, hogy a töltés kényelmesen befejeződjön? Vagy ingázunk napközben is és jól jönne egy gyors rátöltés utunk folytatásához? A különböző teljesítményű töltő kábeleknek, töltő fejeknek értéküktől függően különbözik az áruk is.

Kisebb teljesítményű lassabb töltéssel 8-12 óra kell a teljes töltöttséghez. Egy fali töltővel mindez akár nyolcszor gyorsabb lehet. A CEE ipari csatlakozós töltőkábel is alkalmas 22 kW-os teljesítményre és kompatibilis általában minden közép-kelet-európai ipari aljzattal.

(Csak védőföldeléssel rendelkező konnektorhoz szabad töltőkábelt csatlakoztatni. Elosztót, hosszabbítót használni tilos. A 16A töltőkábel használata szakszerű villanyszerelő felülvizsgálat után lehetséges.)

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Megjelenítés 9 24 36