Utcai töltőkábel elektromos autóhoz

Minden autó tulajdonos számára ajánlatos egy utcai töltőkábel, mellyel minden type 2-es mode 3 típusú töltőállomáshoz csatlakozhat. A töltési teljesítmény a töltőoszlop és az autó teljesítménytől függ, max. 22 KW lehet.

Utcai töltőkábel elektromos autóhoz – hasznos információk

A városban való furikázáshoz vagy hosszabb utazáshoz nélkülözhetetlen az elektromos autó töltőkábel. A Type 1 töltőkábel és Type 2 kábel egyaránt alkalmas az elektromos autó utcai töltésére.

A Type 2 töltőkábel kompatibilis minden Type2-es csatlakozóval ellátott elektromos autóhoz és plug-in hybridhez és minimum 3,7 kW, maximum 22 kW teljesítménnyel képes az energiát továbbítani.

Mode 3-as töltőállomáson kényelmesen használhatjuk. Az autó töltőkábel mellett a hálózat és autónk akkumulátora is meghatározza az elérhető legnagyobb töltési teljesítményt és azt, hogy meghatározott idő alatt mennyi energiát vehet fel autónk.

Az utcai töltőkábel strapabíró, hiszen tervezői tisztában vannak azzal, hogy sok hordozást, összetekerést, elcsomagolást kell kibírnia. A jó minőségű kábelek áramvonalasok, a törést, csavarodást egészen jól bírják, markolatuk stabil, használatuk egyszerű és hosszú ideig jó szolgálatot tesznek. Az ezüst bevonatú csatlakozó garantáltan stabil kapcsolatot eredményez az autó és a töltőállomás között és ellenáll a rozsdának is.  Éppen ezért fontos a kiváló minőségű elektromos autó töltő kábel kiválasztása.

Kinek ajánlott az utcai töltőkábel elektromos autóhoz?

Azoknak, akiknek szükségük van arra, hogy napközben, utazás közben gyorsan, nagy teljesítménnyel, kényelmesen tölthessék elektromos autójukat a Mode 3 töltőállomások bármelyikén. Az otthoni töltés csak egy meghatározott úthosszúság esetén elegendő, aki rendszeresen ennél többet autózik, annak alap tartozék az utcai töltőkábel. A munkahelyen, bevásárlóközpontok parkolóiban és kijelölt töltőállomásokon minél kevesebbet kell időznünk, annál könnyebben rutinná tudjuk alakítani a töltést, ami az elektromos autók esetében kicsit időigényesebb, mint benzines társaiknál.

Az utcai töltőkábel a gyakorlatban

  • Válasszunk minőségi terméket az utcai töltéshez!
  • Az autó típusa, a töltő csatlakozója és az akkumulátor teljesítménye alapján vásároljunk töltő kábelt.
  • Európában a Type 2 típus a jellemző, de a 2015 előtti, vagy amerikai autóknál a Type 1 is előfordul.
  • Akad olyan villámtöltő az autópályák mellett, amin van 43 kW-os Type 2 csatlakozó is, ezzel akár 15-20 perc alatt végezhetünk.
  • Amikor megérkezünk a célállomásra, mindenképp csatlakoztassuk autónkat az ott található, rendszerint 22 kW-os AC töltőhöz, így teljes töltöttséggel indulhatunk tovább.
  • Használjunk applikációt, így nem csak hazánk 150 közel pontjának pontos helyszínét tudhatjuk meg, hanem láthatjuk az elérhető csatlakozó típusát, töltőhelyek számát, az üzemeltetőt, a nyitva tartást és az árakat is összehasonlíthatjuk.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Megjelenítés 9 24 36