Elektromos autó töltő telepítés családi házhoz

gyorstöltő, töltőállomás széles választéka, max 32a type2 kábelen, minden autóhoz a saját otthonában. információk a gyorsabb töltés érdekében a wallbox.hu oldalunkon
elektromos autó töltése
bezaras gomb, ne töröld!

Termékeink széles választéka segít mindenkinek megtalálni az igényeihez alkalmazkodó töltőt: 

 • 3,7kW, 7,4kW, 11kW vagy 22kW teljesítményű töltők
 • Univerzális aljzat vagy fix beépített kábel (Type1 vagy Type2)

Wallbox elektromos autó töltőink 3 év garanciával, mely opcionálisan kiterjeszthető 5 évre. Besen töltőink 2 év garanciával rendelkeznek.

Tekintsd meg termékeinket.

power icon
Elektromos autó töltők 3,7-22kW-ig 3 év garanciával.

Töltsd elektromos autódat otthon, akár 10x gyorsabban, mint egy hagyományos konnektorról.

elektromos autó töltése
bezaras gomb, ne töröld!

Minden vállalkozás más és más, ezért a rugalmasság kulcsfontosságú az elektromos járművek töltési árának kiválasztásakor.

A Wallbox.hu megoldások széles skáláját kínálja, miközben teljes körű irányítást biztosít Önnek:

 • Marketing célú  – ingyenes töltés biztosítása az ügyfelek vonzására, annak érdekében, hogy minél többen látogassanak el vállalkozásához.
 • Költségtérítő – a töltési díj pontosan annyi, ami a töltés költségeit fedezi.
  Profit-termelő – olyan töltési díj beállítása, amely fedezi a költségeket és nyereséget termel.
 • Reklám – reklámfelület értékesítése a töltőoszlopon elhelyezett matricával.

További részletekért keresse szakértő kollégáinkat.

data icon
Töltési adatok monitorozása mobilalkalmazás segítségével.

Az adatok megismerésével optimalizálhatod a töltésedet.

elektromos autó töltése
bezaras gomb, ne töröld!

Tölts akkor, amikor túltermel a napelem: 

 • 100% zöld mód: csak akkor tölti az autót, ha minimum 6A túltermelés van a napelemtől, ami megfelel az autó minimális követelményeinek a töltés elindításához.
 • Eco mód: a napelem és a hálózati energia együttes használatával tölti az autót. Ha már egy minimális túltermelés van a napelemtől, akkor elindul a töltés.
sun icon
Időzítsd a töltést arra az időszakra, amikor túltermelés van a napelemtől.

Szoftverünk bármilyen napelemes rendszerrel képes érzékelni, hogy mikor van túltermelés a napelemtől. Beállítható, hogy csak akkor töltse az autót, amikor ez megtörténik.

otthoni töltő telepítés
elektromos autó töltése
bezaras gomb, ne töröld!

A töltő intelligens árammegosztó segítségével figyeli a ház valós idejű fogyasztását és az alapján automatikusan szabályozza a töltő teljesítményét.

Ha a háztartási fogyasztók használata lecsökken, akkor a töltés visszaáll a maximális teljesítményre, de ha nincs elegendő energia, akkor akár szünetelhet is az autó töltése.

Nem kell attól félned, hogy a töltés elindításával lemegy a kismegszakító. Mindig csak annyival tölt az autó, amennyit a háztartási eszközök nem használnak.

Töltés- és terhelésmenedzsment töltőállomások és fali töltők számára

icons 88x88 white bg 16
Automatikus terhelésmenedzsment az épület és a töltő(k) között.

Töltsd elektromos autódat a háztartási fogyasztók igényeit figyelembe véve.

icons 88x88-17
bezaras gomb, ne töröld!

Elektromos autó töltőink Wi-Fi-re csatlakozás esetén automatikus szoftverfrissítést kapnak.

 • új funkciók a régebbi töltőkre is rákerülnek, így nem szükséges lecserélned a töltőd az új fejlesztések eléréséhez
 • távoli segítség és hibakeresés lehetősége ügyfélszolgálatunkkal
 • a megfelelő működéshez mindig a legfrissebb szoftver megléte szükséges
connection icon
Távoli szoftverfrissítés Wi-Fi segítségével.

Intelligens töltőink jelzik a mobilalkalmazásban ha szoftverfrissítésre van szükség, mely egy gombnyomással elvégezhető.

Ajánlott termékek

Miért a Wallbox.hu?

warranty icon

3 év garancia távoli és
helyszíni karbantartással.

quality icon

Kiváló szolgáltatás és
Ügyfélmenedzsment.

install icon

Teljeskörű telepítés kiváló
szakemberek által.

Referenciák

Elektromos autó töltése otthon – egyszerűség és kényelem

Az elektromos autók egyre népszerűbbek a közlekedési eszközök között. Azonban, az autók akkumulátorának feltöltése továbbra is problémát okozhat, különösen akkor, ha nincs közeli töltőállomás. Ezen probléma megoldására az otthoni elektromos autó fali töltő telepítése nagyon előnyös lehet.

Az elektromos autó töltése egyáltalán nem kell, hogy sorban állással vagy állandó szabad töltőpont keresésével járjon. Az otthonunkban is egyszerűen feltölthetjük az autónkat, ezért mindenképp érdemes beszerezni egy minőségi fali töltőt. Milyen plusz előnyökkel jár, mennyibe kerül, és mit mutat majd az áramszámlánk, ha otthonról töltünk?

Gyorsabb töltés

Az elektromos autókkal kapcsolatban az egyik legnagyobb kérdés az, hogy a töltés mennyire hatékonyan oldható meg. Ezzel kapcsolatban több tényezőre is oda kell figyelni, mint amilyen a töltési hatékonyság, az adott jármű hatótávolsága, az akkumulátor kapacitása, és természetesen a kényelem szempontjából is az egyik legfontosabb: az elektromos autó töltési ideje.

Az elektromos autó töltési idejét természetesen nemcsak az akkumulátor kapacitása befolyásolja, hanem a töltő hatékonysága is. Nagy különbségeket tapasztalhatunk a gyári konnektoros (Schuko) töltő, a telepített fali töltők és a nyilvános gyorstöltő oszlopok között. Otthon, ha lehet, minél hamarabb érdemes a gyári töltőt inkább afféle tartalék opcióként használni, jobb egy fali töltőt beszerelni. Ennek biztonsági és hatékonysági okai is vannak. A gyári töltők a hagyományos konnektorokat használják, azonban ezek a konnektorok nem ekkora terhelésre vannak tervezve. Ezzel könnyen túlterhelhetjük az otthoni hálózatot, ami kellemetlenségekhez, szélsőséges esetben balesethez is vezethet.

elektromos autó töltése otthon otthoni töltés akár 22 kw os otthoni fali töltővel, vagy akár 11 kw-os töltés ha 3 fázis áll rendelkezésre

Az otthoni elektromos autó fali töltő telepítése segít abban, hogy gyorsabban töltsük fel az autónk akkumulátorát. A töltés ideje természetesen függ a töltő sebességétől, valamint az akkumulátor kapacitásától. Például egy átlagos 50-60 kilowattórás akkumulátorral rendelkező autó nagyjából 6-10 óra alatt tölthető fel teljesen egy konnektoros töltőkábellel. Azonban egy fali töltő akár negyedannyi idő alatt is képes feltölteni az autónkat. Nekünk pedig semmit sem kell csinálni, csak élvezni az otthonunk kényelmét, és megvárni az autó feltöltését. Az otthoni töltésnek számtalan előnye akad. Például nem kell várakozni a kihelyezett töltőállomásokon, ezzel pedig rengeteg időt spórolunk meg, hiszen néha megeshet, hogy egyes helyeken akár egy órát is várni kell, mire sorra kerülünk. Ezen kívül nem kell órákat otthagyni az autót vagy épp várakozni benne, hiszen a nyilvános töltők sokszor sokkal lassabban töltenek, mint egy profi otthoni típus.

Biztonságosabb töltés

Az elektromos autók töltése során biztonsági szempontból nagyon fontos, hogy megfelelő eszközöket és felszereléseket használjunk. Az otthoni fali töltők kiváló minőségűek és magas biztonsági szabványoknak felelnek meg. Ez azt jelenti, hogy a fali töltők használatakor kisebb az esélye az áramütésnek vagy az esetleges tűz eseteknek, mint az egyszerű konnektoros kábelek használatakor. A fali töltők biztonsági funkcióval rendelkeznek, mint például a túlfeszültség-védelem, a hőmérséklet-szabályozás és a túláram-védelem, amelyek biztonságosabbá teszik a töltési folyamatot. Teljesítménynek megfelelő keresztmetszetű kábellel és szabvány szerinti kiegészítő védelmekkel telepítik szakembereink. A töltők és a járművek közötti kommunikáció és az áramfeszültség szabályozása biztonságosabb és hatékonyabb lehet, mint az egyszerű konnektoros kábelek használatakor.

Fali elektromos autó töltő – Kényelmes töltés

Az elektromosautó-ipar és az ahhoz tartozó kiegészítők rohamosan fejlődnek. Évente, havonta jelennek meg új modellek, új eszközök, amik még egyszerűbbé, kényelmesebbé teszik a villanyautózást. Ezek közül kiemelkedik az otthoni fali töltők kategóriája. A fali töltő egy, a falhoz fixen rögzített megoldás, melybe egy állandóra bekötött töltőkábelt helyezünk. Ezek a töltőállomások AC váltóáramot használnak az elektromos autó töltésére, természetesen minden típus különböző teljesítménnyel érhető el. Az otthoni fajtáknál általában 3,7 kilowattól egészen 22 kilowattig terjed a teljesítőképességük. A közterületen található társaik nagyrészt 22 kW teljesítményűek. Egy ilyen töltőállomás kiépítése során sok mindenre ügyelni kell.

Az otthoni elektromos autó fali töltő használata kényelmesebb, mint a nyilvános töltőállomások használata. Nem kell keresni a töltőállomásokat, nem kell sorban állni és nem kell aggódni az ellopott töltőkábelek miatt. Az otthoni töltőállomás könnyen hozzáférhető, így bármikor tölthetjük az autónkat.

Ma már rengeteg fali töltő elérhető a piacon, de mindegyiknél van egy nagyon fontos kitétel, amire figyelnünk kell: a töltőt hagyományos konnektoron keresztül használni szigorúan tilos, a töltőállomás telepítését, beszerelését kizárólag kellő szakértelemmel rendelkező villanyszerelő végezheti el. Bizonyos esetekben még az otthoni áramhálózat bővítésére is szükség van, ehhez az illetékes területi hálózat engedélye szükséges.

elektromos autó töltése otthon, elektromos autó töltő segítségével akár 22 kw os elektromos autó otthoni töltő type 1, vagy type 2 kábelel. legoptimálisabb töltési idő otthon elektromos autó töltő, elektromos autó otthoni töltés type 1, vagy tpye 2, 11 kw vagy akár 22 kw töltéssel. hatékony töltés otthoni töltés esetén

Költségek nyomon követése

Az okos otthoni töltőállomások mobilalkalmazásában könnyen nyomon követhetjük a töltési költségeinket. Beállíthatjuk, hogy pontosan mennyit fizetünk egy kWh-ért forintban és az alkalmazás kiszámítja nekünk ez alapján a fogyasztási adatokat.

Milyen költségekkel jár, ha otthon töltjük az autónkat?

A jelenlegi áremelkedés tekintetében alapvetően két részre osztható az otthoni töltés költsége, amennyiben nem rendelkezünk napelemmel. Ha azok közé tartozunk, akik átlépik az éves áramfogyasztási kvótát, akkor egy átlagos akkumulátorú autó esetén a nulláról való teljes feltöltés nagyjából 10-13 ezer forintba kerül. Persze, ez függ attól is, hogy nappali vagy éjszakai áramot használunk, na meg az áram épp aktuális piaci helyzetéről sem szabad elfeledkezni. Ha viszont a kvótán belül maradunk, tehát rezsicsökkentett áron jutunk áramhoz, akkor nagyjából ennek a fele. Természetesen ezek csak nagyon óvatos becslések, hiszen az áramfogyasztás nagyban függ attól is, hogy milyen típusú elektromos autónk van, valamint milyen az akkumulátor, és természetes a fali töltő is szerepet játszik az ügyben. Ezért az itt található becslések maximum csak támpontként szolgálhatnak. Ha pontos adatokat szeretnénk kapni, minden esetben a saját autónk típusának leírása alapján számoljuk ki a lehetséges áramfogyasztást.

GYIK

✅ Milyen előnyei vannak az elektromos autók otthoni töltésének? 🚗⚡️

Az elektromos autók otthoni töltése kényelmes, biztonságos és gyakran olcsóbb lehet, mint a nyilvános töltőállomások használata.

✅ Milyen típusú töltők állnak rendelkezésre az otthoni töltéshez? 🚗⚡️

Az otthoni töltéshez két fő típusú töltő áll rendelkezésre: a falra szerelhető töltők és a hordozható töltők.

✅ Mire kell figyelni az otthoni töltő telepítése során? 🚗⚡️

Az otthoni töltő telepítésekor fontos megfontolni a megfelelő áramellátást, a helyes fali aljzatokat, az elektromos biztonsági előírásokat és az esetleges engedélyeztetési eljárásokat.

 

Ügyfeleink véleménye

Wallbox elektromos autó töltő telepítés

Kérjen ajánlatot töltő telepítésre!

Név(Kötelező)
Adatkezelési hozzájárulás(Kötelező)