Olvasási idő: 3 perc

Ugyan maga a töltés egy nagyon egyszerű folyamat, a le- és felcsatlakoztatás is a legtöbb esetben másodperceket vesz igénybe, de egy ilyen könnyű műveletnél is fontos, hogy törekedjünk a lehető legnagyobb biztonságra. Mint tudjuk, az áram nem játék, pláne, ha ekkora teljesítményről beszélünk. Szerencsére van megoldás: a FI relé és a kismegszakító. Lássuk, miért kellenek ezek az elektromos autó töltőjéhez!

Miért kell FI relé és kismegszakító az elektromos autó töltőjéhez? Miben segítenek?

Rendkívül fontos, hogy a biztonságot egyáltalán ne vegyük félvállról! Manapság egyre több elektromos eszközzel rendelkezünk otthon, a technológia folyamatosan fejlődik, így már egyáltalán nem meglepő, ha a családban mindenkinek van saját okostelefonja, TV-je, számítógépe.

Ezek mindegyike kivétel nélkül elektromos áramot használ, és erre jönnek még rá a nagyobb teljesítményű eszközök, mint a mikró, a fagyasztó és az elektromos autó. A hálózatot érő terhelés növekszik, így új védelmi, biztonsági elemekhez kell fordulni. Itt jön képbe például a FI relé, avagy az áram-védőkapcsoló is.

Ennek az eszköznek nem más a feladata, mint a hálózatot biztonságosabbá tegye. Az elsődleges célja az, hogy a felhasználó testi épségét védje. A működése során az áram-védőkapcsoló folyamatosan figyeli, hogy az elmenő és visszatérő áram erőssége kiegyensúlyozott legyen.

fi relét / fi relék váltakozó áramú bekötése ha az autó töltődik, nem kell aggódni. 22 kw 50 kw ac típusú elektromos autó töltőkkel is használható fi relék
fi relé műküdése, elektromos autó / elektromos autók töltésére érintésvédelmi szempontból érdemes beszerelni töltőtől függően

Ennek az eredőnek minden esetben nullának kell lennie, ha eltérést tapasztal a FI relé, akkor az áramvédő belsejében lévő tekercsben feszültség keletkezik. Ha ez a feszültség elér egy bizonyos szintet, akkor a kapcsoló kiold, és a másodperc töredéke alatt megszakítja az áramot. Ekkora gyorsaságra azért van szükség, hogy az áram ne tegyen kárt a testi épségünkben.

Fontos, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök és a vezetékek védelmére a másik említett eszközre van szükség, a kismegszakítóra. A működése nagyon egyszerű: túlterhelés és/vagy zárlat esetén azonnal kiold, és megszakítja az áramellátást. Ezzel megvédi a kisebb és nagyobb vagyontárgyakat egyaránt.

Az elektromos autó töltőjének használata kényelmes, de szükség van megfelelő védelemre

Egy otthoni töltőoszloppal vagy fali töltővel könnyen elkezdhetjük az elektromos autó töltését. Ez hatalmas segítséget jelent a mindennapokban, mivel nem kell amiatt aggódnunk, hogy nem találunk szabad nyilvános töltőállomást, és emiatt felborul az egész napirendünk, elkésünk a munkából vagy későn érünk haza.

Egy fali töltővel amíg alszunk, addig az elektromos autó teljesen fel is töltődik. A kényelem mellett a biztonságra is oda kell figyelnünk: ha éjszaka a töltőoszlop tölti az e-autót, akkor nem tudjuk folyamatosan figyelni, hogy a hálózat mennyire bírja a terhelést vagy éppen történt-e valami probléma. Erre kínál tökéletes megoldást az FI relé és a kismegszakító. Beállítjuk a szükséges limitet a FI relén, a kismegszakító pedig túlterhelés, zárlat esetén teszi a dolgát. Két eszköz, amelyek hatalmas segítséget jelent családunk és vagyontárgyaink megvédésében.

Szakember segítségére biztosan szükség lesz

Mind a fali töltő vagy töltőoszlop kiépítésénél, mind a FI relé és kismegszakító beüzemelésénél szükség van szakértői felmérésre. Magát a munkafolyamatokat is szakembernek kell végrehajtania, így semmiképpen se kezdjünk bele otthon, mivel balesetveszélyes is lehet, és nem is szabályos! Ha segítség kell az elinduláshoz, keressen minket bizalommal!

fi relé elektromos autó és elektromos autók bármilyen típusú töltéshez tesla, bmw, hyundai autók egyenáramú töltése maximális biztonságot nyújt
fázis és a nulla bármilyen töltők, csatlakozó, vagy töltési teljesítménnyel használható bármilyen type egyenáramú töltővel, speciális akkimilátor miatt sem kell aggódni
fi relét / fi relék váltakozó áramú bekötése ha az autó töltődik, nem kell aggódni. 22 kw 50 kw ac típusú elektromos autó töltőkkel is használható fi relék

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Mi a FI-relé és mi a kismegszakító szerepe az elektromos jármű töltésében? 🚗⚡️

A FI-relé az áramütés elleni védelem biztosítására szolgál, míg a kismegszakító a túlterhelés és rövidzárlatok elleni védelmet biztosítja az elektromos jármű töltése során. Mindkét eszköz fontos szerepet tölt be az elektromos járművek biztonságos töltésében.

✅ Milyen veszélyeket hordoz magában az elektromos jármű töltése? 🚗⚡️

Az elektromos jármű töltése során fennáll az áramütés és a tűzveszély, ezért fontos a megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazása.

✅ Hogyan lehet biztonságosan tölteni az elektromos járművet? 🚗⚡️

Az elektromos jármű biztonságos töltéséhez szükséges a megfelelő telepítés, a FI-relé és kismegszakító alkalmazása, valamint az elektromos rendszer szakszerű karbantartása és ellenőrzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.