Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos közlekedési eszközök az elmúlt években ellepték az utakat. Már nem lehet úgy végigmenni az utcákon, hogy ne látnánk legalább egy villanyautót, az elektromos motorok pedig már az ajtón kopogtatnak. A legnagyobb gyártók is ebbe az irányba kezdtek elindulni, amit jól mutat az egyik legújabb képviselő, a BMW CE 04.

Mégis mit tud a BMW CE 04?

Az elektromos motorok ma már elértek arra szintre, mint a villanyautók a hagyományos, benzines kollégáikkal szemben: ideje komolyan venni őket. Egyre több kiegészítő érhető el hozzájuk, például kényelmesen szállíthatjuk a töltőt is egy hordozótáskának köszönhetően. Az említett motor elődjét még bő 10 évvel ezelőtt mutatták be, ekkor még a teljes elektromobilitás gyerekcipőben járt és kevesen vették komolyan. Több olyan próbálkozás is volt abban az időben, hogy elektromos, nagy testű robogók szériagyártásába vágtak bele, de a legtöbb nem volt sikeres vagy életképes.

Mára a helyzet teljesen megváltozott, köszönhetően annak, hogy a technika nagyon sokat fejlődött. 2017-ben jelent meg egy új koncepció, amit aztán a BMW CE 04 sorozatgyártása követett 2021-ben. Napjainkra megérkeztek az első darabok is, így megkezdődhetett a tesztelés és használat széles körben is. Ránézésre is látszik, hogy itt nem egy hagyományos robogóról van szó, mivel teljesen modern, letisztult, innovatív külsővel rendelkezik. Lapos ülés, kihegyezett idomok és összességében hiperagresszív megjelenés. Szinte teljes mértékben hasonlít a koncepcióban látottakra.

Az ülés hat különböző konfigurációban rendelhető, aminek alapmagassága egyébként 780 milliméter. Lehet kérni rövidebb vagy hosszabb háttámlával, üléslappal, vékonyabb vagy éppen vastagabb párnázással is, sőt, még ülésfűtés is elérhető.

62nm városi használatra is tökéletes 231 kg bmw ce 04 akár 120 km/h ce 04 is v os 100 km rendkívűl hatékony 4,5 millió forintos árazás 2023-ban

Egyáltalán mit jelent a robogó neve?

Ma már rengeteg újítással találkozhatunk az elektromos közlekedés területén. Ehhez elég csak megnézni az újításokat és tanácsokat, amik ma elérhetőek a villanyautózással kapcsolatban. A C felel a BMW robogócsalád jelöléséért, az E pedig az elektromos meghajtást rejti. A 04 a BMW belsőégésű motorok lökettérfogatának egyfajta megfelelője, ami azt jelenti, hogyha egy hagyományos, benzines járműről lenne szó, a teljesítménye alapján 400 cm3-esnek felel meg.

Ha már a számoknál tartunk: a BMW CE 04 kétféle változatban kapható, A1 és A2 kategóriában, ami még tovább osztható, így végülis 4 különböző modell érhető el. Az A1-ben van 11 kW (15 LE) és 23 kW (31 LE) verzió, az A2-ben pedig 15 kW (20 LE) és egy erősebb 31 kW (42 LE) változat is. 

Nézzük a robogó belsejét

Az akkumulátor mérete 8,9 kWh, amivel akár 130 km-es hatótávot is elérhetünk egyetlen töltési idővel. Egy 10 amperes töltővel 0-ról 100%-ra 4 óra 20 perc alatt lehet feltölteni, de egy 30 amperes gyorstöltővel ez akár 1 óra 40 perc is lehet. Fontos kiemelni azonban, hogy DC gyorstöltőre nincs lehetőség. Ezt a gyártó azzal magyarázza, hogy ugyan technikailag megoldható lenne, de akkor a motor súlya sokkal nagyobb lenne.

Kényelmi funkciók között érdemes megoldani a keyless go megoldást, ami azt jelenti, hogy a kulcsot elegendő csupán a zsebünkben tartani. Elég a bekapcsoló gomb megnyomása után meghúzni a fékkart, az önindító gomb lenyomása után pedig indulhatunk is. A robogó képes még egypedálos vezetésre is, ami azt jelenti, hogy a gáz elengedésével életbe lép az erőteljes rekuperatív fékezés, amivel lassíthatunk. Mint ahogy minden elektromos jármű esetén, a töltésen itt is hatalmas hangsúly van, ezzel kapcsolatos megoldásokért keressen minket bizalommal.

bmw ce 04 6,9 kw-os akár 120 km/h tft kijelző-vel ellátott tökéletes hobbijárgánynak, alacsony súlypont maximális teljesítmény 6,9 kw-os

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Milyen hatótávval rendelkezik, illetve mennyi idő alatt lehet feltölteni a BMW CE 04-et? 🚗⚡️

A BMW CE 04 akkumulátorával akár 130 km-es hatótávot is elérhet, amelyet egy 10 amperes töltővel akár 4 óra 20 perc alatt fel lehet tölteni 0-ról 100%-ra.

✅ Milyen teljesítményű változatok érhetők el a BMW CE 04-ben? 🚗⚡️

4 féle lehetőség érhető el: 11 kW (15 LE), 23 kW (31 LE), 15 kW (20 LE) és 31 kW (42 LE) teljesítményű változatok találhatóak a piacon.

✅ Milyen kényelmi funkciókkal rendelkezik a BMW CE 04? 🚗⚡️

Keyless go rendszer, amely lehetővé teszi a kulcs nélküli indítást és zárást, valamint az egypedálos vezetés lehetősége, amely automatikusan aktiválja a rekuperatív fékezést a gáz elengedésekor. Emellett a BMW CE 04 rendelkezik testreszabható üléskonfigurációval, ülésfűtéssel, illetve modern kijelzővel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.