Olvasási idő: 3 perc

A villanyautók egyértelműen kezdik átvenni a “hatalmat” az utakon. Egyre több zöld rendszámos járművet láthatunk a nagyobb városokban Magyarországon, nyugaton a helyzet pedig még “drasztikusabb”. A benzines, dízeles változatok ideje kezd lejárni. Ezért is fontos, hogy számításba vegyük, hogy az elektromos autó töltés 2024-től miben változik.

Elektromos autó töltés 2024-től: lesz egyáltalán bármilyen változás?

Magára a töltésre, a működtetésre rengeteg tényező lehet hatással. Az egyik ilyen lehet például a szaldó elszámolás változása. Ez leginkább azokat érinti, akik rendelkeznek otthoni töltővel (és természetesen napelem rendszerrel), és rendszeresen zöld energiát használnak az elektromos autó akkumulátorának töltéséhez. Megnyugtatunk azonban mindenkit: a villanyautó működtetése és fenntartása továbbra is sokkal kedvezőbb marad a benzines, dízeles változatokhoz képest.

A villamos energia még a szaldó elszámolás kedvezőtlen változása ellenére is olcsóbb, mint a fosszilis üzemanyag. Hosszú távon ez a különbség csak még nagyobb lesz, mivel az egyértelműen látszik, hogy az uniós és állami támogatások idővel újra egyértelműen a zöld energiát (napelemes rendszereket) fogják előtérbe helyezni. Aki eddig sem így töltötte az elektromos autóját, az szinte semmilyen negatív változást nem fog észrevenni jövőre, sőt!

Az Európai Unió elfogadott egy szabályozást, ami azt jelenti, hogy az unió teljes területén 60 kilométerenként kötelező lesz töltőállomást kiépíteni. Ez már egyértelműen jelzi, hogy az elektromos autó töltés 2024-től csak még kényelmesebb lesz. A szabályozás ellenére is folyamatosan jelennek meg az újabb töltőállomások. Mi sem jelzi ezt jobban, minthogy nemrég jelent meg egy állami pályázat, amiben 30 milliárd forintot fordítanak új töltőhelyek kialakítására.

mennyibe kerül 1 kwh és ft kwh az egyetemes szolgáltatás keretében a villamos energia 1 kwh lakossági fogyasztók és éjszakai áram a közmű szabályozási hivatal évi 2523 kwh piaci ár

Természetesen a legtöbben még mindig a nyilvános töltőállomásokat részesítik előnyben. Azonban ma már hatékony alternatívákból sincs hiány. 

Egyre több eszköz és kiegészítő jelenik meg a piacon, amelyek segítségével még kényelmesebb lehet az elektromos autó használata, működtetése és fenntartása.

Töltsük otthon a villanyautót!

Ehhez nem kell más, mint egy telepített fali töltő vagy töltőoszlop. Hogy ez vagy a nyilvános töltőállomás a jobb választás? Nehéz egyértelmű győztest hirdetni, mivel mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Ha a nyilvánost választjuk, akkor sokkal gyorsabban fogunk végezni a töltéssel. Akár fél óra alatt is megoldható az akkumulátor teljes feltöltése nulláról például egy villámtöltő segítségével. Azonban csúcsidőben gyakran nagy sorok alakulnak ki a közkedvelt helyeken, így vagy kivárjuk, mire mi következünk, vagy keresünk egy másik helyet. Ez azonban erősen fel is boríthatja az egész napirendünket.

Az otthoni telepített töltő mindig elérhető. Igaz, sokszor lassabb, mint a nyilvános töltőállomások, de így a napirendünket sem kell mindig a töltéshez igazítani. Egy mai modern fali töltő például könnyedén képes feltölteni az elektromos autó akkumulátorát nulláról százra például amíg alszunk. Akár az egész folyamatot időzíteni is tudjuk.

fekete elektromos autó töltő

Sosem volt kényelmesebb az üzemeltetés

Ez pedig a jövőben csak még jobb lesz. Az elektromos autó töltés 2024-től még egyszerűbb lesz, mivel a gyártók folyamatosan érkeznek valamilyen újdonsággal. Érdemes figyelemmel követni a változásokat, hiszen a jövő egyértelműen ebbe az irányba halad. Ha kérdése van a töltőtelepítéssel vagy általánosságban az elektromos autókkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal, és mi mindenre választ adunk.

Ajánlott termékek

GYIK

Mi várható az elektromos autó töltés jövőjére? 🚗⚡️

Az elektromos autó töltés jövőjére nézve pozitív kilátások vannak. A gyártók folyamatosan érkeznek valamilyen újdonsággal, ami megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a töltést.

Hogyan alakul a töltőállomás-hálózat 2024-től? 🚗⚡️

Az unió teljes területén 60 kilométerenként kötelező lesz töltőállomást kiépíteni. Ez már egyértelműen jelzi, hogy az elektromos autó töltés 2024-től csak még kényelmesebb lesz.

Melyik a jobb választás: az otthoni töltés vagy a nyilvános töltőállomás? 🚗⚡️

Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A nyilvános töltőállomás gyorsabb, azonban csúcsidőben gyakran nagy sorok alakulnak ki. Az otthoni töltő mindig elérhető, azonban lassabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.