Olvasási idő: 4 perc
KIA e-NIRO
töltése otthon és publikus oszlopokon.
Elektromos városi autónak tökéletes választás a formás és stílusos Kia e-Niro. Csendes, kényelmes, sportos, okos és gazdaságos. De a legfontosabb, amire mindenki kíváncsi, hogy milyen akkumulátorral szerelték fel és a hétköznapokban hogyan kivitelezhető a töltése.

A KIA elektromos autók töltési ideje, a teljes töltöttséggel megtehető távolsága egyértelműen típusfüggő. Az autóban található akkumulátor és az alkalmazott töltési mód határozza meg. A lemerült állapotból a teljes töltés 22 kW alatt 8-24 óra is lehet, publikus villámtöltőn pedig akár egy órán belül végezhetünk vele.

kia-e-niro-toltokabel-min
kia-e-niro-toltes

A KIA e-Niro alkalmas a 80 kW-os villámtöltésre és a 64 kWh akkumulátor csomagjával akár 400-450 km-t is megtehetsz. Ha a 39.2 kWh teljesítményű akkumulátort választottad, akkor is elmegy majdnem 300 km-t egyetlen töltéssel. Energiapótlás alkalmával sem kell sokat várnod rá, mert 80 kW feletti villámtöltővel egy órán belül feltöltheted.

Sokan félnek attól, mi történik, ha a jelentős értéket képviselő akkumulátor meghibásodik, elfárad. A KIA e-Niro akkumulátorára 7 év a garancia, ami azért elég hosszú idő.

Töltési módok a KIA e-Niro esetében

Míg a KIA NIRO plug-in hybridnek csupán Type 2 csatlakozója van, addig a KIA E-NIRO villámtöltési opció választása esetén, Type 2 Combo csatlakozóval is rendelkezik. Ez azért fontos, mert az elektromos töltőállomást a csatlakozási lehetőségnek megfelelően kell kiválasztanod. A töltési időt az határozza meg, hogy a töltőpont hány kW áramot ad le és az autód mennyit tud felvenni.

Akár nyilvános töltőállomáson, akár otthon töltöd, normál sebességű, 7.2kW-os töltővel, vagy három fázisú 11kW-os (csak Platinum csomag esetén! vagy ha megvásárolod az opcionális 3 fázisú töltést!) gyorstöltőt is használhatsz. Ha fokoznád a tempót, az 50 kW feletti publikus, egyenáramú villámtöltőkkel megteheted, ezekkel már tényleg minimálisra csökkenthető a várakozás.

01.

1 fázis 32A, nem villámtölthető

Abban az esetben, ha az autó fedélzeti töltője 7.2kW

02.

1 fázis 32A, villámtölthető

Az autó fedélzeti töltője 7.2kW, de rendelkezik CCS2 csatlakozóval a Type2 alatt.

03.

3 fázis 16A, villámtölthető

A Platinum csomagban alapvetően 11kW-os fedélzeti töltő van.

KIA e-Niro otthoni fali töltő

Az első dolgunk, hogy felméressük otthonunk elektromos hálózatát, mert nem mindegy mekkora Amper kapacitással rendelkezik. A bővítést hozzáértő szakemberrel végeztetheted el, amennyiben szükséges lenne.

A Kia e-Niro otthoni feltöltésére két verzió áll rendelkezésre. Ha az autó 7.2kW-os fedélzeti töltővel rendelkezik, akkor 1 fázison 32A-ra lesz szükséges a leggyorsabb töltés eléréséhez. Ebben az esetben a 39kWh-s verzió feltöltési ideje 6 óra 30 perc, a 64kWh-s verzió 10 óra 45 perc.
Viszont, ha rendelkezik 3 fázisú töltési opcióval (11kW-os fedélzeti töltővel), akkor 3 fázis 16A-rel is feltölthető otthon. Így a töltési idő a 64kWh-s modell esetén 7 órára csökken.

Az ehhez szükséges Wallbox elektromos autó fali töltő megvásárolható oldalunkon, ezáltal a legkényelmesebb és leggyorsabb lesz az otthoni töltés. Okos töltőink segítségével élvezheted a modern technológia legnagyobb újításait. Minden töltési információt nyomon követhetsz az okostelefonodra letöltött alkalmazás segítségével. És akár távolról is állítható a töltési teljesítményt vagy időzítheted a töltést. Ez már tényleg kényelem a javából.

A Wallbox telepítése az elektromos hálózat felkészítése után már egyszerű folyamat.

GYIK

✅ Milyen töltőteljesítményt támogat a Kia e-Niro? 🚗⚡️

Támogatja a 7,2 kW töltőteljesítményt, amely lehetővé teszi az otthoni és nyilvános töltés hatékony végrehajtását. Gyorstöltők esetén pedig akár 50 kW vagy ennél magasabb töltőteljesítmény is elérhető.

✅ Milyen típusú csatlakozóval rendelkezik? 🚗⚡️

Az autó Type 2 csatlakozóval van ellátva, amely az AC töltéshez használatos. Ez a csatlakozóval kompatibilis otthoni töltőkkel és közösségi töltőállomásokkal. A gyorstöltéshez pedig CCS (Combined Charging System) csatlakozót használhatunk, amely lehetővé teszi a DC gyorstöltést.

✅ Hogyan lehet ellenőrizni a töltési állapotot a Kia e-Niroban? 🚗⚡️

Általában van egy beépített töltöttségi kijelző, amely megmutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét. Emellett a legtöbb töltőállomáson elérhetők monitorok vagy mobilalkalmazások, amelyek segítségével ellenőrizhetjük a töltési állapotot és a töltés előrehaladását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.