Olvasási idő: 4 perc
Renault ZOE töltése otthon és töltőállomásokon

A Renault ZOE igazi városi elektromos autó. Formája hozza a modern, dinamikus dizájnt, töltése, hatótávolsága, felszereltsége pedig kielégíti a mai igényeket, hiszen nagyon sokoldalúan tölthető útitárs.

A Renault ZOE töltése megoldható otthon, a városi forgatagban, bevásárlóközpont parkolójában és az autópályán is. 52 kWh teljesítményű akkumulátora akár 395 km-re is képes eljutni egyetlen töltéssel. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen töltőpontot használsz. A töltő csatlakozót a hűtőrács mögé rejtették, keresd az embléma mögött. A Combo CCS csatlakozó minden európai villámtöltő (DC töltő) állomáson használható. Fedélzeti töltőjének óriási előnye, hogy míg sok elektromos autó nem, ő ki tudja használni a 22 kW-os 3 fázisú AC töltők teljes teljesítményét, amit ma hazánkban elég gyakran találunk. A Q90-es motor típus 43 kW-os AC töltést is felvesz, ami nagyon jó teljesítmény.

Mennyi idő alatt tölthető fel a Renault ZOE?

27óra

KONNEKTOROS TÖLTÉS

8óra

7,4 kW WALLBOX

6óra

11kW WALLBOX

3óra

22kW WALLBOX

1óra

50 kW DC TÖLTŐ

A hatótávolságot pontosan nem lehet meghatározni, hiszen több tényező is befolyásolja, milyen gyorsan használja el a rá bízott energiát a kis ZOE. Számít, hogy hol haladunk vele: autópályán, városi csúcsforgalomban, dombos területeken vagy egy külvárosi nyugis közegben, hogy milyen sebességet diktálunk és meglepő, de a felni mérete sem másodlagos. Meghatározóak az időjárási viszonyok, leginkább a hőmérséklet, az akkumulátor kora és a vezetési stílus is, amit megpróbálhatunk egész gazdaságosra begyakorolni.

Átlagos útviszonyok mellett elmondható, hogy a Renault ZOE egy 7,4 kW-os otthoni töltés után kb 300 km-re visz el, míg a nyilvános töltőállomásokon felvett töltéssel 120-150 km-t fut. Az ECO móddal pedig tovább optimalizálhatod az energiafogyasztást.

A MY Renault mobilalkalmazással nem csak az utastér hőmérséklete állítható az igényeidnek megfelelőre, hanem az online szolgáltatások és a multimédia rendszerének köszönhetően akár az utazást előre meg is tervezheted. Távolról láthatod az akkumulátor töltöttségi szintjét és a töltést csúcsidőn kívülre időzítheted. Az útiterv már induláskor megmutatja neked a töltőállomások helyszíneit, így nem kell menet közben keresgélni.

screen 1 min
A Renault ZOE
töltése a gyakorlatban
Akár 22 kW-os Wallbox fali töltőt is felszereltethetsz a garázsodban ezáltal könnyedén és gyorsan tölthetsz otthon is.
renault-zoe-wallbox-min
Wallbox_Pulsar+_Residential_RENAULT_zoe_Jun20_1-min-min

Amennyiben olyan szerencsés vagy, hogy telepítettek a munkahelyedre elektromos autó töltőpontot, akkor amint megérkezel a munkahelyedre, kezd el autód töltését. A Renault ZOE R110 töltése TYPE2 csatlakozóval történik.

Építettek az autóba egy úgynevezett Caméléon™ töltőcsatlakozót, amivel az utcai, áruházi, parkolói, vagy országúti töltés 22 kW-tal pár óra alatt megvalósul. Ha viszont 50 kW-os DC töltőállomást használsz, akkor mindez fele annyi idő alatt megoldható.

Az autópályák mellett gyakran találunk egyenáramú DC töltőt, ami már valóban extrém gyorsaságot eredményez.

Persze a gyorstöltők után nem szaladgálunk a hétköznapokban, ehelyett az a legjobb, ha rutinszerűen megoldható a mindennapi energia felvétel. Valljuk be, a töltés otthon a legkényelmesebb, hiszen a garázs falára szerelt saját Wallbox töltő tuti, hogy nem foglalt, amikor szükségünk lenne rá és ez az a hely, ahol mi is valóban ellazulhatunk. A Wallbox beszédes társnak bizonyul majd, hiszen rengeteg információt megoszt velünk a mobilalkalmazáson keresztül. A kedvenc a funkciók közül még mindig a töltöttségi állapotot figyelő lehetőség az egyik kiemelkedő, de azt is nyomon tudjuk követni, hogy egy hónapban mennyit költöttünk el töltésre. A Wallbox Copper SB töltő RFID kártyával is használható, hiszen az otthonunk akár egy társasházban is lehet, így ennek segítségével védhetjük töltőnket az illetéktelen használattól.

Az otthoni töltést az egy fázis helyett célszerű 3 fázisra bővíteni, ehhez természetesen szakembert kell házhoz hívni.

Amennyiben csúcsra fejlesztenéd Renault ZOE szuperjárgányod töltését, nézz körül webáruházunkban a lehetőségekért, fordulj hozzánk bizalommal a telepítéssel és teljesítménybővítéssel kapcsolatos kérdésekkel.

Ajánlott termékek

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Hogyan tölthető fel a Renault Zoe? 🚗⚡️

A Renault Zoe otthon tölthető egy otthoni töltőegységgel, amelyet telepíteni kell. Emellett a Renault Zoe töltése lehetséges nyilvános töltőállomásokon is, amelyeket szerte az országban találhatunk.

✅ Milyen töltőkapacitások állnak rendelkezésre a Renault Zoe-hoz? 🚗⚡️

A Renault Zoe általában 3,7 kW vagy 7,4 kW töltőkapacitással érhető el. Ezenkívül néhány modellhez opcióként 22 kW töltőkapacitás is rendelhető.

✅ Milyen töltők használhatók a nyilvános töltőállomásokon a Renault Zoe-val? 🚗⚡️

A Renault Zoe kompatibilis a Type 2 és a CCS csatlakozókkal, amelyeket a nyilvános töltőállomásokon lehet használni. Ezek a töltők különböző töltőkapacitásokkal rendelkezhetnek, ezáltal az autó töltési sebessége is ezektől függ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.