Olvasási idő: 3 perc

A napelemes rendszerek az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapnak. A fenntarthatóság, a zöld megoldások jelentősége folyamatosan növekszik, ezt az energiaválság is megerősítette, hogy alternatív forrásokra nagy szükség van. Az állami napelem támogatás segítségével kedvezően építhetjük ki saját rendszerünket.

napelem pályázat, napelemes pályázat, napelem, rendszerek, térítendő támogatás, térítendő

Napelem pályázat keretében a költségek akár 66%-át is átvállalja az állam

Ez már önmagában elég nagy kedvezménynek tűnik, aminek számtalan előnye lehet a mindennapokban. Amellett, hogy természetesen sokkal kisebb lesz a rezsiszámla, még akár arra is használhatjuk a napelemes rendszert, hogy az elektromos autó töltése otthon még hatékonyabb legyen. Csupán egy jó minőségű fali töltőre vagy töltőoszlopra van szükség, és máris “ingyen tankolhatunk” minden nap.

A napelem támogatás segítségével még közelebb került egy saját rendszer kiépítése. A jelenlegi programot 2023. december 5-én tették közzé. Ez a Napenergia Plusz Program, aminek már a részletei is kiderültek. A vissza nem térítendő támogatás keretösszege 75,8 milliárd forint lesz, és azon magánszemélyek számára lesz elérhető, akik az új, bruttó elszámolásba fognak tartozni. Ami azt jelenti, hogy 2024. január 1. után telepítik majd a rendszerüket.

Pályázatok, térítendő támogatás, napelemes pályázat , napelem pályázat, térítendő támogatást, pályázati, térítendő

A maximálisan igényelhető összeg 5 millió forint, ami a költségek akár 66%-át is fedezheti. Abban az esetben lehet kérni, ha minimum 4 kW, maximum 5 kW teljesítményű invertert és egy minimum 7,5 kWh, maximum 10 kWh kapacitású akkumulátort is telepít a pályázó. A napelem támogatás célja, hogy a háztartások saját célú termelését, akár felhasználását és energetikai szempontú öngondoskodását ösztönözze.

A beruházás segítségével csökkenthető a hálózati rendszer leterheltsége, az onnan vett villamos energia mennyisége, így ez tovább bővítheti a rezsicsökkentéshez tartozó módszereket. Továbbá arról sem szabad elfeledkezni, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának mennyisége is csökkenni fog, ami például a fenntarthatóság szempontjából kritikus kérdés.

A lakossági előregisztráció már elindult

Pályázatok, rendszerek, ház, támogatási ,térítendő támogatást, napelemes pályázat, pályázati

Ez nem jelenti azt, hogy késésben vagyunk, mivel 15.160 projekt nyerhet támogatást. A napelemes rendszer több téren is előnyt jelent, erről érdemes részletes leírásokat olvasni. A rezsiszámla csökkentése mellett akár arra is használhatjuk, hogy az elektromos autó akkumulátorát feltöltsük. A napelem támogatás egy kiváló alkalom arra, hogy a saját rendszerünket megtervezzük.

Fontos arra figyelni, hogy egy magánszemély csak egy kérelmet adhat be, továbbá egy ingatlanra is csak egy pályázatot lehet kérni. A pályázónak vagy meghatalmazottjának rendelkeznie kell ügyfélkapus regisztrációval is. Folyamatban lévő napelem beruházása nem lehet az igénylőnek. A lakóingatlan tulajdonosai között nem lehet vállalkozás.

Kizárólag nagykorú magánszemély jelentkezhet, aki magyar adóazonosító jellel rendelkezik, a beruházás helyszínével megegyező magyarországi állandó lakóhelye van, nincs adó- vagy köztartozása, valamint a beruházással érintett lakóingatlanban legalább résztulajdona vagy haszonélvezete joga van, esetleg lakáscélú lízingszerződése van.

Napelemes pályázat – A program fő mérföldkövei, amire figyelni kell

Az előregisztráció elindult, aminek elfogadása 15-20 nap. Ezt követi a kivitelező kiválasztása, árajánlat elfogadása és a szerződés. A támogatási kérelmet be kell nyújtani, amit a támogatói okirat követ. A 34% önrészt csak ezután kell megfizetni, majd a kivitelezésnek maximum 24 hónapon belül kell megtörténnie. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal.

Térítendő támogatást, pályázati, pályázatok, ház, jelen,

✅GYIK🚗⚡️

✅Milyen támogatások érhetőek el napelemes rendszerek kiépítéséhez?🚗⚡️

– Az állam által biztosított napelemes pályázatok lehetővé teszik a költségek akár 66%-ának átvállalását. Emellett vissza nem térítendő támogatás is elérhető a Napenergia Plusz Program keretében.

✅Mekkora összeget lehet maximum igényelni a napelemes pályázatoknál?🚗⚡️

– A maximálisan igényelhető összeg 5 millió forint, amely akár a költségek 66%-át is fedezheti.

✅ Milyen előnyei vannak a napelemes rendszer kiépítésének a háztartások számára?🚗⚡️

– A napelemes rendszer csökkenti a hálózati rendszer leterheltségét, csökkenti az energiaszámlát, valamint csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, hozzájárulva a fenntarthatósághoz.

✅ Mi a lakossági előregisztráció jelentősége a napelemes pályázatok esetében?🚗⚡️

– Az előregisztráció lehetőséget biztosít a részvételre a pályázatokban. Elfogadása után következik a kivitelező kiválasztása és a szerződéskötés folyamata.

✅Milyen feltételekkel lehet pályázni a napelemes támogatásokra?🚗⚡️

– A pályázóknak nagykorúnak kell lenniük, magyar adóazonosító jellel rendelkezniük, magyarországi állandó lakcímmel rendelkezniük, valamint az érintett ingatlanban tulajdonosnak vagy haszonélvezőnek lenniük.

✅ Milyen lépéseket kell megtenni a napelemes pályázatok elnyeréséhez?🚗⚡️

– Első lépésként az előregisztrációt kell elvégezni, majd következik a kivitelező kiválasztása, az árajánlat elfogadása, a szerződéskötés és a támogatási kérelem benyújtása. Ezután a beruházásnak maximum 24 hónapon belül meg kell történnie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.