Olvasási idő: 6 perc

Áttekintettük a műszaki adatokat, átkutattuk a vásárlói véleményeket, és több tucat elektromos autót átböngésztünk, hogy megtaláljuk a legjobb tulajdonságokat és a legtöbb értéket kínáló otthoni töltőket.

Ha otthoni töltőállomást vásárol, rengeteg lehetőség közül választhat – szinte már túl sok a lehetőség. Az elektromos autók értékesítésének felfutásával a töltőberendezések piacát elárasztották az azonos alaptulajdonságokat kínáló termékek. Ez az útmutató a csodaszer a tanácstalanság ellen. Átfutottuk a termékeinket, hogy megtaláljuk a legjobb otthoni elektromos töltőket.

Azzal kezdtük, hogy átnéztük a specifikációkat és a vásárlói véleményeket, hogy megtaláljuk a legígéretesebb töltőket. Ezt a tapasztalatot arra használtuk, hogy megvizsgáljuk azokat az árnyalatokat, amelyek elválasztják a legjobbat a többitől.

Az itt felsorolt töltők bármely elektromos járművel vagy Plug in Hybrid elektromos járművel (PHEV) használhatók. Legjobb választásainknak van néhány közös jellemzője: mindegyik telepíthető beltéren vagy kültéren, és minden egység rendelkezik megbízható, független biztonsági szervezet tanúsításával. Kedvenc otthoni elektromos töltőink legalább 7,4 kilowatt teljesítmény leadására is képesek, ami körülbelül 42 kilométer/órás töltést jelent egy közepes méretű crossover SUV-nál, mint például a Hyundai Ioniq 5, vagy körülbelül 25 kilométer/óra a Ford F-150 Lightning esetében. Még akkor is, ha jelenlegi járműve nem tudja teljes mértékben kihasználni ezt a teljes teljesítményt, a 7,4 kW-os kiindulópont jövőbiztossá válik otthonában a következő évtizedben megvásárolható vagy lízingelt járművek számára.

Ez az útmutató azért készült, hogy segítsen megtalálni az igényeinek megfelelő otthoni töltőállomást. Feltétlenül tekintse meg néhány további hasznos elektromosjármű-cikkeinket is, beleértve a 3 dolgot, amit tudnia kell az elektromos autó vásárlása előtt, és azt, hogy mennyibe kerül egy elektromos autó töltése államonként.

A legjobb elektromos otthoni töltő a legtöbb ember számára: Wallbox Pulsar Plus 

A Wallbox Pulsar Plus nagyszerű ára, többféle telepítési lehetőség és tartós felépítése a legjobb választássá teszik a legtöbb elektromos autó és plug-in hibrid tulajdonos számára. A Pulsar egy egyszerű fali elektromos autó töltő, amely minden hasznos funkcióval el van látva. Az 5, vagy 7 méter hosszú kábel több parkolási pozícióhoz is tökéletes, és rugalmasan tekerheti fel. A legolcsóbb verzió 3,7 kW-os, de az oldalunkon megtalálható 22 kW-os változat is.

A Wi-Fi-kompatibilis Pulsar Plus rengeteg funkciót tartalmaz az elfogadható ára ellenére. Ha otthoni 3 fázisú elektromos rendszerhez csatlakoztatja, akár 22 kW-ot is lead a gyorsabb töltés érdekében. A MyWallbox alkalmazása megkönnyíti a töltés ütemezését és a költségek nyomon követését is. A Wallbox Pulsar család tökéletes választás a napelemek mellé, hisz egy intelligens árammegosztó segítségével tökéletesen összehangolhatjuk a töltőnket a beérkező napenergiákkal, így akár 0 Ft-ért is feltölthetjük az elektromos autónkat.

Kiválik a töltők közül, ha több elektromos autót szeretne tölteni egyidejűleg, napelemekkel, vagy teljes teljesítménnyel tölti anélkül, hogy otthona korlátozott elektromos szolgáltatását fel kellene bővítenie.

A napelemes töltésről további információt ezen a linken találhat.

Wallbox Pulsar Plus fali töltő

ELLENŐRIZZE AZ AKTUÁLIS ÁRAT

 • Maximális teljesítmény: 22 kW
 • Kábel hossza: 5 m – 7 m
 • Kapcsolódás: Wi-Fi, Bluetooth
 • Telepítés: egyszerűen, a csomag tartalmazza a falra szereléshez szükséges konzolt
Elektromos autó töltése napelemmel wallbox pulsar plus

A Wallbox Pulsar Plus rendelkezik Wi-Fi-kapcsolattal és okostelefon-alkalmazással is, és használhatja energiafogyasztásának és költségeinek nyomon követésére, illetve a töltés ütemezésére is, bármely napszakban. Ezekkel a funkciókkal is a Wallbox Pulsar Plus olyan egyszerű, mint amilyennek lennie kell, csak egyszerűen csatlakoztatjuk elektromos autónkat és indulhat is a töltés. 

Wallbox Pulsar Plus 22 kW + Wallbox Power Boost 3 fázis + Kábel dock

(0)

Utánrendelhető

Original price was: 373 780 Ft.Current price is: 336 402 Ft. + Áfa (427 230 Ft )
Cikkszám: WB-PP-22kW-5M-T2-B-PACK
Tömeg: 1 kg
Anyaghasználat:

App vezérlés:

Igen, saját app

Áramerősség:

Beépített funkciók:

Csatlakozás:

Csatlakozó típusa:

Fázisok száma:

Felhasználás:

,

Felhasználói azonosítás:

Felhasználói kezelőfelület:

Gyártók:

IP védettség:

,

Kábel hossza:

Kábel keresztmetszet:

Kapcsolódás mobilról:

,

Kategória:

Kommunikációs protokoll:

,

Maradékáram érzékelése:

Méretek:

MID mérő:

Névleges áramerősség:

Névleges feszültség:

OCPP:

Van

Intelligens árammegosztó:

Szín:

Fekete

Tanúsítvány:

, , ,

Max. teljesítmény:

Töltési üzemmód:

Töltő elhelyezése:

Tömeg:

1 kg

Üzemi hőméréklet:

Választható funkciók:

Töltés visszajelzés:

,

Ha egy olcsóbb, de egyszerűbb fali töltőt szeretnénk: Besen Wallbox

A Besen Wallbox nem rendelkezik Wi-Fi-kapcsolattal vagy okostelefon-alkalmazással, és nem használhatja energiafogyasztásának és költségeinek nyomon követésére, illetve a töltés ütemezésére sem a meghatározott napszakokban. Úgy gondoljuk, hogy az egyszerűség itt inkább előny, mintsem hiányosság, mivel a Wi-Fi-képes intelligens töltők néha bonyodalmat is tudnak okozni egy átlagos sofőr számára. Az alkalmazások gyakran ügyetlenek, és a töltés beprogramozása is gondot okozhat ilyenkor. A Besen Wallbox esetében a töltés olyan egyszerű, amennyire csak lehet. Beépített töltőkábellel, csak csatlakoztatjuk az autónkat és indulhat is a töltés. Ha azonban a BESEN márkához ragaszkodna és olyan otthoni töltőállomást szeretne vásárolni, amely fejlettebb funkciókkal rendelkezik, az áruházunkban megtalálható az intelligens Besen Wallbox Smart elektromos autó töltő kínálatunk is.

A Besen Wallbox alapkiviteléből jó okkal hiányoznak az intelligens funkciók. Míg a legtöbb otthoni töltőállomás műanyagból készül, a Besem Wallbox alumínium ház köré épül. Ez különösen okos választássá teszi mindazok számára, akik kültéren telepítik, ahol a szélsőséges hőmérséklet és a napfény gyorsan öregíti a műanyagot. Ugyanitt az esőtől sem kell félnünk, hiszen a töltő IP66-os cseppálósági besorolást kapott.

Besen Wallbox fali töltő

 • Maximális teljesítmény: 22 kW
 • Kábel hossza: 6 m
 • Kapcsolódás: Nincs
 • Telepítés: egyszerűen, a csomag tartalmazza a falra szereléshez szükséges konzolt
elektromos autó töltése otthon otthoni töltés akár 22 kw os otthoni fali töltővel, vagy akár 11 kw-os töltés ha 3 fázis áll rendelkezésre

A Besen Wallbox azoknak a lakástulajdonosoknak is tökéletes választás, akik rendelkeznek 3 fázisú hálózattal, hiszen a töltő 3,7 kW-os és 7,4 kW-os verzió mellet elérhető még 11 kW-os és 22 kW-os modell is. Természetesen az áramerősség bármikor egyszerűen állítható az autó igényei szerint, a Besen Wallbox oldalán található gombbal.

Besen WALLBOX elektromos autó fali töltő | 11 kW – 3x16A | 6m – Type 2 | BASIC

(27)

16 készleten

Original price was: 165 276 Ft.Current price is: 157 402 Ft. + Áfa (199 900 Ft )
Cikkszám: BS20-BC-11kW-T2
Tömeg: 8 kg
Méretek: 43 × 26 × 26 cm
Anyaghasználat:

App vezérlés:

Nincs – Plug & Charge

Áramerősség:

Csatlakozás:

Csatlakozó típusa:

Fázisok száma:

Felhasználás:

Felhasználói azonosítás:

Felhasználói kezelőfelület:

Gyártók:

IP védettség:

Kábel hossza:

Kapcsolódás mobilról:

Kategória:

Méretek:

MID mérő:

OCPP:

Nincs

Szín:

Fekete

Tanúsítvány:

,

Max. teljesítmény:

Töltő elhelyezése:

Tömeg:

8 kg

Töltés visszajelzés:

Tökéletes és közkedvelt megoldás, ha nem fali töltőre vágyunk: Besen 6-16A állítható otthoni töltőkábel

A Besen 6-16A állítható otthoni töltőkábel otthoni töltőállomásként és mobil töltőkábelként is használható, így okos választás azoknak az elektromos járművezetők számára, akik gyakran utaznak nyaralóba vagy kempingbe, ahol 230 voltos (konnektoros) aljzat található. Tartós anyagokból készült, így ellenáll az útközben bekövetkezett ütődéseknek, és egyszerűen tárolható csomagtartókban, illetve a töltő hordozó táskánkban. Az otthoni elektromos autó töltőként használt Besen 6-16A állítható otthoni töltőkábel azonban kompromisszum. Egy óriási hátrány: a töltő csak szabványos 230 voltos háztartási aljzathoz csatlakoztatható.

Az IP66 besorolást kapott: vízálló, így kültéri és beltéri használathoz egyaránt alkalmazható.

Gyengébb hálózat esetén, az üzemi hőmérsékletet figyelembe véve csökkenti a teljesítményét automatikusan.

Besen 6-16A állítható otthoni töltőkábel

 • Maximális teljesítmény: 3,7 kW
 • Kábel hossza: 6 m
 • Kapcsolódás: Nincs
 • Telepítés: Nincs szükség telepítésre, használatra kész
elektromos autóhoz fali töltő hírek és segítünk bármilyen egyedi igényre van szüksége otthonában elektromos autóval

Besen 6-16A állítható, időzíthető otthoni töltőkábel kijelzővel 6 méter (Type2)

(0)

Beszállítás alatt

98 346 Ft + Áfa (124 900 Ft )
Cikkszám: BS-PCD-032-T2-6M
Tömeg: 3 kg
Anyaghasználat:

App vezérlés:

Nincs – Plug & Charge

Áramerősség:

Csatlakozás:

Csatlakozó típusa:

Felhasználás:

Felhasználói azonosítás:

Felhasználói kezelőfelület:

Gyártók:

IP védettség:

Kábel hossza:

Kábel keresztmetszet:

Kapcsolódás mobilról:

Kategória:

MID mérő:

Névleges feszültség:

OCPP:

Nincs

Szín:

Fehér

Tanúsítvány:

,

Töltő elhelyezése:

Tömeg:

3 kg

Töltés visszajelzés:

A legjobb töltő Tesla tulajdonosoknak: Tesla Fali Gyorstöltő GEN3

A Tesla fali csatlakozó az ipari formatervezés remekműve, amely éppoly funkcionális, mint amilyen szép. A karcsú, falra szerelhető doboz kábeltároló horogként is szolgál, és oldalán található egy tok, amely távol tartja a töltőkábelt, amikor nincs használatban. A Tesla Fali Gyorstöltő GEN3 4,5 centiméter kerületű kábele – az általunk tesztelt otthoni elektromos töltőkészülékek közül az egyik legvékonyabb – könnyebb és rugalmasabb, mint a legtöbb 11, vagy 22 kW-os Type2-es töltő nehézkes vezetékei.

Ha egyszerre több töltőt működtetünk: A Tesla harmadik generációs fali töltői képesek a teljesítménymegosztásra a meglévő elektromos kapacitás maximalizálása érdekében, automatikusan elosztva az energiát több autó egyidejű töltésére.

Tesla GEN3 Fali gyorstöltő

 • Maximális teljesítmény: 22 kW
 • Kábel hossza: 7,3 m
 • Kapcsolódás: Wi-FI
 • Telepítés: egyszerűen, a csomag tartalmazza a falra szereléshez szükséges konzolt
Tesla elektromos autó töltő, elektromos autó fali töltő és fali töltők ingyenes töltés otthon type 2 csatlakozó töltési periódusok 2023-ban app segítségével

Tesla GEN 3 Fali gyorstöltő (Type2 7,3m kábel – 22kW)

(0)

3 készleten

251 890 Ft + Áfa (319 900 Ft )
Cikkszám: TES-22kW-75M-T2
Áramerősség:

Csatlakozó típusa:

Fázisok száma:

Felhasználás:

Fix kábel:

Type 2

Gyártók:

IP védettség:

Kábel hossza:

Kapcsolódás:

Wi-Fi

Kategória:

OCPP:

Nincs

Szín:

Fehér

Tanúsítvány:

,

Max. teljesítmény:

Töltés visszajelzés:

Töltőkábel hossza:

7,3 méter

Hogyha csak egy kábelre van szükségünk a töltőpontunkhoz: Besen Mode 3 töltőkábel

Mode3 elektromos autó töltőkábel egy csatlakozó kábel, mely min. 3,7 kW és max 22 kW teljesítménnyel képes elektromos áramot továbbítani a töltőállomás és az elektromos autó között. A gyorstöltő kábellel Magyarországon a széles körben elterjedő töltési hálózatnak köszönhetően egyre gyorsabban és költséghatékonyabban tudjuk tölteni az elektromos autókat. A töltőkábel külseje az első pillantástól letisztult, emellett különös figyelmet fordítanak rá, hogy megfelelő biztonsággal tudjuk őket használni, és elkerülhessük a tűzeseteket, így többek között rendelkeznek túláram, túlfeszültség, maradékáram elleni és túlmelegedés elleni védelemmel is.

elektromos autó töltő és elektromos autó töltők, type 1 gyors töltő akár 22 kw termék és kiegészítők utcai elektromos autózás elengedhetelen 2023-ban Besen

Besen elektromos autó töltőkábel | 11 kW – 3x16A | 7m – Type 2

(0)

42 készleten

66 063 Ft + Áfa (83 900 Ft )
Cikkszám: BS-CHC-002-7M
Tömeg: 2,5 kg
Méretek: 40 × 38 × 8 cm
Anyaghasználat:

Áramerősség:

Csatlakozó típusa:

Fázisok száma:

Felhasználói kezelőfelület:

Gyártók:

IP védettség:

Kábel hossza:

Kategória:

Méretek:

Névleges áramerősség:

Szín:

Fekete

Tanúsítvány:

,

Max. teljesítmény:

Töltő elhelyezése:

Tömeg:

2,5 kg

Ha további kérdéseid akadnak az elektromos autókkal, vagy a töltésével kapcsolatban, akkor ne habozz! Keresd fel segítőkész kollegáinkat!

GYIK

✅ Miért fontos a megfelelő otthoni autótöltő kiválasztása?🚗⚡️

Az otthoni elektromos autótöltő kiválasztása kulcsfontosságú, mivel a megfelelő töltő segíthet hatékonyan tölteni az elektromos járművet, minimalizálva az energiafelhasználást és a töltési időt.

✅ Milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni az otthoni elektromos autótöltő vásárlásakor?🚗⚡️

Az otthoni elektromos autótöltő kiválasztásánál fontosak a specifikációk, a vásárlói vélemények, valamint az, hogy alkalmas-e a járműhöz. Emellett érdemes figyelni az intelligens funkciókra és a teljesítményre is.

✅ Mi a különbség az egyszerűbb és az intelligens otthoni elektromos autótöltők között?🚗⚡️

Az intelligens otthoni elektromos autótöltők rendelkeznek Wi-Fi-kapcsolattal és okostelefon-alkalmazással, amelyek segítségével könnyedén nyomon követhetik az energiafogyasztást és ütemezhetik a töltést. Az egyszerűbb töltők csak alapfunkciókat kínálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.