Olvasási idő: 3 perc

Egyáltalán melyek között érdemes válogatni? Ma már számtalan modell érhető el, havonta, lassan már hetente érkeznek az újdonságok vagy egy új verzió bejelentése. A legnagyobb gyártók is képviseltetik magukat az elektromos autó márkák között, ezért egyre nehezebb a választás a vásárlás során.

A kiemelkedő elektromos autó márkák

Ha valakit megkérünk, hogy mondjon három elektromos autó márkát, akkor garantáltan szerepelni fog köztük a Tesla. Ez egyáltalán nem meglepő, hisz ez az a gyártó, ami a következő szintre emelte az elektromos autózást, elérhetővé tette a nagyközönség számára, mindezt hatékonyan és a mai napig számtalan modellje élen jár a piacon.

Nem kellett sok idő és a nagyobb, “hagyományos” autók terén élenjáró márkák is megjelentek a piacon, ilyen például a Toyota új terve, ami a legmodernebb technológiákat ötvözi az elektromos autózással. Konkrétan már alig találunk olyan gyártót, aki ne szállt volna be a villanyautózásba. Szinte minden, Magyarországon is elérhető márka kínálatában találhatunk elektromos modelleket: Volkswagen, KIA, Honda, Hyundai, Audi, BMW, Mazda, Mercedes, csak hogy néhány példát hozzunk.

Ma már a technológia ott tart, hogy ezek a modellek nemcsak afféle “termékminták”, a jövő ígéretét hozzák el, hanem a gyakorlatban is jól működő megoldást garantálnak. Ott van például a Tesla Model S, ami 500 kilométer feletti hatótávval rendelkezik, amit egyetlen töltéssel elérhetünk. Nekünk, vásárlóknak ez csak pozitívum, hogy ennyi gyártó van jelen a piacon, mivel egyre inkább elérhető az elektromos autózás mindenki számára. Már nem csak afféle luxus, mint pár évvel ezelőtt.

A belépési költségek folyamatosan csökkennek, ahogy egyre több gyártó képviselteti magát minél több modellel. Ez idővel már kihívást is fog jelenteni, hiszen nehezebb lesz megtalálni az ideális autót, ami megfelel az igényeinknek.

Nemcsak az autó számít, hanem a fenntartás is

A modelleknél kifejezetten fontos szempont a hatótáv, az elektromos autózással kapcsolatban pedig a töltés az, ami kulcskérdés szokott lenni. Ma már többféle megoldás közül is válogathatunk, ilyen például a nyilvános töltőállomások használata, vagy az otthoni fali töltő és töltőoszlop telepítése. Miért is fontos erről beszélni? Mert az autózás során gyakran szokta az a kritika érni az elektromos modelleket, hogy sokkal drágábbak, mint a benzines, dízeles változatok.

Azonban ha megnézzük a fenntartási költségeket, az elérhető kedvezményeket, akkor a villanyautót tulajdonképpen csupán a töredékébe kerül üzemeltetni, mint egy benzinesnek. Gondolunk itt az üzemanyagköltségekre, amelyek folyamatosan emelkednek. Ezzel szemben az áram még mindig sokkal kedvezőbb, sőt, ma már olyan modern megoldásokat is alkalmazhatunk, amelyek segítségével szinte ingyen tölthetjük az autó akkumulátorát.

szaldó elszámolás bruttó elszámolás magyar napelem és napkollektor szövetség-et meghallgatva az energiaügyi minisztérium lépett a napelemes rendszerek segítésén

Ez hogyan lehetséges? Például, ha napelemmel kötjük össze az otthoni fali töltőt. Ezzel nemcsak a felhasználás, de az energia előállítása is teljesen zöld lesz.

Miért növekedik az elektromos autó márkák száma?

A válasz nagyon egyszerű: ez jelenti a jövőt. Az elektromos autózás sokkal kedvezőbb, mint a benzines vagy dízeles autók tankolása. Ez nemcsak egy álom, hanem már jelenleg is ez a színtiszta igazság. Az államok is felismerték ezt, egyre több támogatás érhető el az elektromos autók vásárlásához. A dízeles járművek napjai meg vannak számlálva, és a benzinesek is hasonló sorsra fognak jutni. Pár éven belül a villanyautók átveszik az uralmat. Ha kérdése van, hogy miként tud váltani, keressen minket bizalommal.

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Miért lehet az elektromos autózás költséghatékonyabb a hagyományos üzemanyaggal szemben?🚗⚡️

Az elektromos autózás költséghatékonyabb lehet az üzemanyagköltségek, az állami támogatások, valamint az ingyenes töltési lehetőségek miatt.

✅ Miért növekszik az elektromos autók márkáinak száma, és mi a jövő kilátása az elektromos autózás terén?🚗⚡️

Az elektromos autók elterjedése a jövőt jelenti, mivel kedvezőbbek és fenntarthatóbbak a hagyományos autókkal szemben. Az államok is támogatják az elektromos autókat, ezáltal a hagyományos üzemű járművek visszaszorulnak.

✅ Miért fontos a töltési lehetőségek megfontolása elektromos autóvásárláskor?🚗⚡️

A töltési lehetőségek kulcsfontosságúak az elektromos autók használata során, mivel ezek határozzák meg az autó töltési kényelmét és költségeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.