Olvasási idő: 3 perc

Ha valakit megkérünk, hogy mondjon három híres elektromosautó-gyártót, akkor biztosan szerepelni fog köztük a Tesla. Az egyik legnépszerűbb és leghíresebb márkáról beszélünk, amely már-már úttörőnek és útmutatónak számít ebben a szegmensben. Több híresebb modell is fűződik hozzájuk, amelyek közül kiemelkedik a Tesla Model 3.

Miben rejlik a Tesla Model 3 népszerűsége?

A Tesla Model 3 tulajdonképpen megtestesít mindent, amit egy modern, innovatív, elektromos sportautótól elvárunk. Természetesen itt is felmerül a kérdés, hogy mennyit megy egy töltéssel, de ez minden villanyautó esetében kritikus pont. Kezdjük ennek a megválaszolásával: a gyakorlatban a hatótávja több mint 400 kilométer, ami azt jelenti, hogy magyarországi, mindennapos használatra bőven elegendő. Akár Debrecenből Budapestre is gond nélkül felutazhatunk, és még a fővárosi dugókkal is könnyedén lesz energiánk megküzdeni.

Ez a kiemelkedő akkukapacitásnak is köszönhető (bruttó 55 kWh), valamint annak, hogy a legmodernebb technológiákat alkalmazták a belsejében. A Tesla gyári útmutatója egyébként azt ajánlja, hogy hetente egyszer töltsük 100%-ra, továbbá arra sem kell odafigyelni, hogy betartsuk a 80%-os szabályt. Utóbbi azt jelenti, hogy az akkumulátor élettartama érdekében mindig maximum 80%-os szintig töltsük az energiatárolót, mivel így lehet a legjobban kímélni.

A Tesla Model 3 előnyei közé természetesen nem csak a bőven elegendő hatótávolság tartozik. Ott van például az Autopilot funkció, ami sokkal könnyebbé és kényelmesebbé teszi a vezetést. Ennek köszönhetően jobban oda fogunk tudni figyelni a navigációra és a többi autósra, mivel a rendszer gondoskodik arról, hogy a sávban tart, megbízhatóan fékez és gyorsít helyettünk. Az is pozitívumnak számít, hogy a funkció egyértelműen felhívja a figyelmünket arra fokozódó fény- és hangjelzésekkel, ha visszaadja nekünk az irányítást. 

tesla model 3 long range akár 200 km/h 100 km/h hatótáv két elektromos motor standard range, vagy performance-ban, tökéletes további prémium érzet 000 km-el

Az elektromos autó hatékony töltése minden modellnél fontos

Nem csak a Tesla Model 3 használatánál előnyös az, ha telepített fali töltőt vagy töltőoszlopot használunk. Ezzel védhetjük a jármű akkumulátorát is, hogy az hosszú élettartammal rendelkezzen és ne csökkenjen a teljesítménye túl nagy mértékben. Ennél azonban sokkal nagyobb hatása lehet egy jól kiválasztott eszköznek a pénztárcánkra és a rezsiköltségekre. Ez hogyan lehetséges? Hasonlítsuk össze például a gyári töltővel, amit minden elektromos autóhoz megkapunk.

tesla model 3 long range, vagy standard range töltés első sorban kiemelkedő wltp szerint 491 km tesla supercharger segítségével hatékonyan tölthető

Ha töltésről van szó, a legfontosabb mutató a töltési hatékonyság. Ez tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy a felvett energia hány százalékát képes átadni az akkumulátornak. A hagyományos konnektorokat nem ekkora terhelésre tervezték, így a gyári töltők sem lesznek igazán hatékonyak. A felvett energiának csupán 80%-át képesek átadni az elektromos autó akkumulátorának. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az áram ötöde elvész.

Egy telepített fali töltő vagy töltőoszlop ezzel szemben 95%-os hatékonysággal rendelkezik. A 15%-os különbség már erősen látszódni fog a rezsiköltségekben is, azaz utóbbi eszközök azonnali spórolást fognak jelenteni.

Az elektromos autók jelentik a jövőt

A Tesla Model 3 is jól mutatja, hogy mi vár ránk a jövőben: magas hatótávolsága, költséghatékony, high-tech és egyben luxushatást keltő sportautó. Az elektromos autókról összességében elmondható, hogy egyre gyorsabban fejlődnek, és már bárki számára elérhetőek. Ezért is fontos, hogy ne csak a jármű beszerzéséről, hanem a megfelelő infrastruktúráról (fali töltő, töltőoszlop) is gondoskodjunk. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal.

Ajánlott termékek

GYIK

✅Milyen hatótávolsággal rendelkezik a Tesla Model 3 egyetlen töltéssel? 🚗⚡️

A Tesla Model 3 hatótávolsága több mint 400 kilométer egyetlen töltéssel, ami kiváló a mindennapi használatra.

✅  Milyen előnyei vannak a Tesla Model 3-nak az Autopilot funkcióval?🚗⚡️

Az Autopilot funkció megkönnyíti a vezetést, gondoskodik a sávban tartásról, megbízhatóan fékez és gyorsít,  valamint figyelmeztet, ha vissza kell venni az irányítást.

✅ Mit mutat be a Tesla Model 3 a jövő elektromos autóiról?🚗⚡️

A Tesla Model 3 példa a jövő elektromos autóira: magas hatótávolság, költséghatékony, high-tech és luxushatású. Az elektromos autók gyors fejlődése és elérhetősége a jövőben is várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.