Olvasási idő: 3 perc

Újabb rekordokat döngetett az elektromos autók számának növekedése 2021 őszén. Annak ellenére, hogy 2021. decemberétől megváltozik a magyar villany autós támogatási pályázat lebonyolítása, és emiatt tavaly év vége felé gyakorlatilag leállt az átadás, mégis jóval többen regisztráltak november hónapban elektromos autóra, mint októberben.

Az elektromos autók számának növekedése 2021-ben hazánkban

2021-ben majdnem megduplázódott Magyarországon a villamos autók száma. Míg 2020. november 30-ával bezáróan összesen 25.680 darab volt a regisztrált autók száma, addig ez a szám robbanásszerűen megugrott 2021. november 30-ra, amikor is a 40 ezret is már meghaladta. Ennek több mint a fele tisztán elektromos hajtású, azaz 5E kategóriás.

Ez az érték tartalmazza az összes zöld rendszámot kapott autót, tehát a tisztán elektromos, a megnövelt hatótávolságú, a hibrid és a nulla emissziós kibocsátású villamos autók vásárlásának összegét (5E, 5N, 5P és 5Z besorolások). Budapest és vidék megoszlása nem sokban tér el egymástól, Budapesten több mint 17 ezer, vidéken több mint 23 ezer környezetbarát autóval lehet találkozni összességében.

elektromosauto flotta min

Otthoni töltők és nyilvános töltőállomások

place svg 35x35 wallbox min

Az elektromos autók számának elképesztő mértékű növekedése magával vonja a nyilvános töltőállomások számának gyors növekedését is. Sokszor nincs lehetőség és megfelelő körülmény, hogy köztereken, benzinkutakon töltsük a villamos autónkat, ezért várható, hogy az elektromos autók számának növekedése 2021-ben magával fogja hozni azt a tényt, hogy egyre többen fognak otthonukban kiépíteni egy saját töltési lehetőséget.

A Wallbox.hu webáruházunk töltőkínálata segít megtalálni az adott ingatlannak megfelelő kialakítást, ráadásul nemcsak egy webshop vagyunk, hanem tanácsadó kollégáink igyekeznek mindenben az érdeklődők igényeit kielégíteni.

A Besen állítható, időzíthető otthoni töltőkábel az egyik márka termékeink sorából. 8A-10A-13A-16A töltőáram beállítási lehetőséggel, egy 6 méteres töltőkábellel rendelkezik. Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas, Type2 típusú csatlakozású és számtalan elektromos autóval kompatibilis, melyek népszerűek napjainkban a villamos autóval közlekedők körében.

Autógyártók termelési tendenciájának változása

A gyártási kapacitásokat világszinten is egyre inkább arra fogják átállítani, hogy az elkészült autók minél nagyobb számban elektromos járművek legyenek. Az Európai Unió döntéshozó testületei törvényi szabályozással is ez irányba terelik a gyártókat. Több gyártó bejelentette már a konkrét cél dátumait, amelyek azt tartalmazzák, hogy 10-15-20 év múlva kizárólag elektromos hajtású személyautókat fognak már csak készíteni.

A skandináv országokban már most is nagyon magas az elektromos autók aránya. Számos országban, Magyarországhoz hasonlóan különböző hozzájárulásokkal lehet találkozni, pl. adó- vám-, behajtási, parkolási és árkedvezményekkel segítik az ország kormányai a környezetbarát autók tulajdonosait.

Így elmondható, hogy az elektromos autók számának növekedése 2021-ben nem kizárólag hazánkban volt nagyobb, hanem számos európai és tengerentúli fejlett országban világszerte még az időszakos alkatrészhiányok ellenére is.

place svg 35x35 wallbox min

A 2015-ös párizsi klímakonferencia egyértelműen kimondja a kibocsátáscsökkentési kötelezettségekre vonatkozóan, hogy 2030-ra el kellene érni, hogy minden országban 30%-ot kitegyen az elektromos személygépjárművek részaránya. 

Amennyiben további információkat szeretne megtudni a villamos autózásról, a töltőállomások telepítéséről vagy kérdései lennének, várjuk jelentkezését elérhetőségeink bármelyikén!

Ajánlott termékek

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Milyen típusú elektromos autók voltak a legnépszerűbbek Magyarországon 2021-ben? 🚗⚡️

Az elektromos autók közül Magyarországon a legnépszerűbbek az alsó középkategóriába tartozó modellek, mint például a Tesla Model 3, a Renault ZOE és a Volkswagen ID.3.

✅ Mi áll az elektromos autók számának növekedésének a hátterében? 🚗⚡️

A nagymértékű növekedésében szerepet játszottak az állami támogatások és adókedvezmények, valamint a környezettudatosság és az alternatív közlekedési megoldások iránti növekvő igény.

✅ Milyen hatással van a villany autók számának növekedése a környezetre? 🚗⚡️

Az elektromos autók számának növekedése jelentős hatással van a környezetre, mivel az elektromos autók kibocsátása lényegesen alacsonyabb a hagyományos autókénál. Az elektromos autók használata hozzájárulhat a levegőminőség javulásához és a klímaváltozás mérsékléséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.