Olvasási idő: 4 perc

Egy Renault elektromos autó elképesztő mérnöki bravúrok sorát vonultatja fel azért, hogy a cég autóinak vásárlója valóban úgy érezze: a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő terméket kapott a francia gyártótól.

Az elektromos autók fejlődése nem új keletű jelenség és a belsőégésű motorokkal szerelt autók mellett először a hibrid, azaz a benzin és elektromos meghajtást egyaránt használó modellek jelentek meg, majd a technológia eljutott arra a szintre, hogy ma már piacon vannak a tisztán csak elektromos meghajtású modellek is.

Zoe, azaz a Renault elektromos autó

Ma már egyik komoly gyártó sem teheti azt meg, hogy nem tart a kínálatában elektromos modellt, és nem kivétel ez alól a francia autóipari óriás, a Renault sem, akik a Zoe nevű autójukkal léptek be ebbe a szegmensbe.

Az elektromos autók legfőbb terepe a városi közlekedés, így nem meglepő módon a Zoe is kisebb méretű, elsősorban városi használatra optimalizált jármű. Az elektromos hajtás több szempont miatt is városi használatban van igazán elemében, hiszen a lámpánál vagy éppen dugóban való ácsorgás közben az autó egyáltalán nem fogyaszt energiát, és nulla helyi károsanyag-kibocsátása miatt elmondható, hogy a városok levegőjének tisztasága miatt is a legjobb választás.

Emellett városi környezetben gyakrabban találhatók töltőpontok is, és az itt megtehető távolságok is bőven beleférnek egy-egy elektromos autó hatótávjába. A Zoe tökéletesen hozza azokat az előnyöket, amelyek elvárhatók egy ilyen autótól, sőt, sok esetben, piacvezető technikai megoldásaival messze túl is mutat a minimális elvárásokon.

renault elektromos autó

Szépség és fejlett technika

A karakteres, csinos és mégis praktikus ötajtós karosszéria tágas és kényelmes utasteret rejt, amely magas műszerezettséggel és minőséggel párosul, a környezetvédelem jegyében pedig az ülések száz százalékban újrahasznosított anyagból készülnek ennél a Renault elektromos autótípusnál.

Az autó 52 kWh teljesítményű akkumulátora akár 395 kilométer hatótávolságot is képes biztosítani, a teljes feltöltési idő pedig 7,4 kW-os otthoni Wallbox töltő esetén 6 óra 54 perc, 11 kW-os töltő esetén 4 óra 30 perc, 22 és 50 kW-os gyorstöltővel pedig 2 óra 15, illetve 1 óra 5 perc. Wallbox töltő használatával okoseszközök segítségével az egész töltési folyamat távolról is valós időben nyomon követhető, illetve paraméterezhető, programozható.

Az autó nagy pontosságú műszerfali fogyasztásmérőjén minden időpillanatban ellenőrizhető a pillanatnyi és az átlagos fogyasztás, a hatótávolság és az is, hogy történik-e éppen visszatáplálás.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy fékezés közben az autó meghajtása generátorként működik, így a mozgási energia nem vész kárba, hanem elektromos áram formájában az akkumulátorokba kerül.

Multimédia és távoli felügyelet

További hasznos opció, hogy előfűtés vagy előhűtés is beállítható a Renault elektromos autójában, így az autó a megadott időre a töltési áram segítségével kellemes hőmérsékletet állít be az utastérben, így nem szükséges a beépített akkumulátor energiáját felhasználni erre a célra.

Az okoseszközökre telepíthető My renault alkalmazás segítségével bárhonnan ellenőrizhető az akkumulátor állapota, megtervezhető az út, akár a töltőállomások figyelembevételével is. Az autóba beépített Easy Link teljes multimédia központot nyújt a vezető és utasai részére.

my renault app

A biztonságot pedig többek között légzsákok, ESP menetstabilizáló, holttérfigyelő és aktív vészfék és vészfékrásegítő rendszer, valamint ASR kipörgésgátló szolgálja. További információk elérhetők a Renault elektromos autóról vagy más gyártók villamos járműveiről honlapunkon.

 

GYIK

✅ Milyen hatótávolsággal rendelkezik a Renault Zoe? 🚗⚡️

A Renault Zoe 395 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

✅ Milyen sebességgel gyorsul fel a Renault Zoe? 🚗⚡️

A Renault Zoe 135 lóerős villanymotorral rendelkezik, amely 9,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra.

✅ Milyen funkciók érhetők el a Renault Zoe-n keresztül? 🚗⚡️

A Renault Zoe több funkcióval is rendelkezik, mint például az adaptív tempomat, a sávtartó asszisztens és a parkolóasszisztens, valamint egy 10 hüvelykes érintőképernyős központi kijelző is található az autóban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.