Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos autók használata nemcsak a magánszemélyek számára nyújtanak előnyöket, hanem a cégeknek is számtalan pozitív hozadéka van. Egy újító, innovatív cég számára fontos, hogy folyamatosan fejlődjön és keresse, mely beruházásokkal segítheti a vállalkozás előremenetelét. A céges autók ma virágkorukakat élik, a munkahelyi ingázástól kezdve az ügyfelek szállításán át az árumozgatásig használják őket függetlenül attól, hogy az lízingelt vagy saját.

Elektromos autó cégeknek

Azt már egy régebbi cikkünkben is kifejtettük, hogy miért éri meg elektromos autókat használni céges autóként. Az akkor használt érveink mára csak még inkább aktuálisak lettek. Rengeteg állami támogatás, EU-s ösztönzés, valamint különböző kedvezmények érhetőek el. Az egyik legszembetűnőbb előny például a zöld rendszámos autók parkolási díjkedvezménye, a gépjárműadó- és cégautóadó-mentessége. Emellé még megérkezett az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválsága, ami a hagyományos gépjárművek fenntartási költségeit megtöbbszörözte. Ezzel még jobban szűkül az olló a benzines és elektromos autók árai között. Ma már egy e-autó vásárlása egyáltalán nem számít luxus beruházásnak.

elektromos autó cégeknek flotta
Elektromos auto tötése töltőoszloppal

Hogyan lehet zöldebb az üzemeltetés?

Az energiaválság miatt mindenkinek keresnie kell a hatékonyabb, alternatív megoldásokat. Nincs ez másképp a cégeknél sem, így egyszerre teljesülhet a környezetvédelem és a spórolás is. A céges telephelyen kiépített napelemrendszer ma már egyáltalán nem számít kuriózumnak. Ez hatalmas költségcsökkenést jelent a mai rezsiárak mellett. Sőt, egy megfelelően kiépített napelemrendszerrel még az elektromosautó-flotta is szinte nulla kiadással fenntartható.

Töltőoszlop kínálatunkban kifejezetten cégeknek találhatók termékek, amelyekkel a megfelelő energiamennyiséget az e-autókba tölthetjük, mindezt hatékonyan és a lehető legbiztonságosabb módon. Fontos megemlíteni, hogy a villanyautókat ugyan lehet hagyományos konnektorról tölteni, de egyáltalán nem érdemes. A konnektorok hatékonysága hatványozottan elmarad a töltőoszlopokhoz képest.

Elektromos auto toltese napelemekkel

Marketing szempontból sem utolsó

Napjainkban már az innovatív vállalkozások többsége biztosít céges autót munkavállalóinak. Ez már nem csak a felső vezetőség privilégiuma. A cégvezetők rájöttek, hogy egyrészt ezzel határozottan növelhetik a munkaerő megtartásának esélyét, hisz ez is egy béren kívüli juttatás. Sőt, ezzel még a konkurenciához képest is jobb pozícióba lehet kerülni a minőségi munkavállalókért folytatott versenyben. Ez még nem minden: az adózási előnyökről itt is szót kell ejtenünk, ugyanis ha a juttatás tárgya egy elektromos autó, akkor regisztrációs adót, cégautóadót, gépjárműadót és vagyonszerzési illetéket sem kell fizetni.

elektromos autó cégeknek

Persze nemcsak belső, hanem cégen kívüli szempontokból is előnyös lehet e-autót alkalmazni. Ma már nagy előnyt jelent a vásárlók szemében, ha egy cég környezettudatosan működik. Ennek nem is lehetne egyértelműbb megjelenése, mint a céges elektromos autók. Rögtön látható, hogy egy ilyen beruházással hosszú távon nemcsak a költségek csökkenthetőek, hanem megfelelő marketinggel, a villanyautók helyes alkalmazásával, megjelenítésével még a bevételek, a fogyasztói bizalom is növelhető. Természetesen egy ilyen rendszer kiépítése nem gyerekjáték, de szerencsére ebben is tudunk segíteni, keressen minket bizalommal.

 

Ajánlott termékek

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Milyen előnyökkel jár az elektromos autó flotta bevezetése egy vállalat számára? 🚗⚡️

Az elektromos autó flotta bevezetése lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy csökkentsék a flotta működési költségeit, javítsák az ökológiai lábnyomukat, növeljék a vállalati imázsukat, valamint adókedvezményeket és támogatásokat kapjanak.

✅ Hogyan lehet biztosítani a hatékony töltést egy vállalati környezetben? 🚗⚡️

A vállalatok számára előnyös lehet, ha otthoni és munkahelyi töltőállomásokat telepítenek, valamint olyan vezetési programokat és rendszereket alkalmaznak, amelyek segítik az elektromos autók optimálisabb használatát.

✅ Milyen típusú elektromos autók érhetők el a cégeknek? 🚗⚡️

A cégek számára különböző típusú elektromos autók érhetők el, beleértve a kisautókat, a személyszállítókat, a kisteherautókat és a teherautókat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.