Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos autók népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, de továbbra is sokan nem mernek hazánkban villanyautózásra váltani, mert félnek attól, hogy a magyarországi töltési infrastruktúra nincs megfelelő mértékben kiépítve. Ettől két okból sem szabad tartanunk: egyrészt már szinte minden hazai benzinkúton található e-töltőállomás, másrészt az elektromos autó töltése otthoni fali töltő használatával is megoldható Utóbbival kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ezen töltőállomások, fali töltők már egyáltalán nem csillagászati árat követelnek meg.

Otthoni fali töltő lehetőségek

Az elektromosautó-ipar és az ahhoz tartozó kiegészítők rohamosan fejlődnek. Évente, havonta jelennek meg új modellek, új eszközök, amik még egyszerűbbé, kényelmesebbé teszik a villanyautózást. Ezek közül kiemelkedik az otthoni fali töltők kategóriája. A fali töltő egy, a falhoz fixen rögzített megoldás, melybe egy állandóra bekötött töltőkábelt helyezünk. Ezek a töltőállomások AC váltóáramot használnak az elektromos autó töltésére, természetesen minden típus különböző teljesítménnyel érhető el. Az otthoni fajtáknál általában 3,7 kilowattól egészen 22 kilowattig terjed a teljesítőképességük. A közterületen található társaik nagyrészt 22 kW teljesítményűek. Egy ilyen töltőállomás kiépítése során sok mindenre ügyelni kell.

fehér wallbox pulsar plus otthoni fali töltő

Mire figyeljünk az elektromos autó otthoni fali töltő használatával történő töltés során?

A villanyautó töltése fali töltő segítségével nagyon egyszerű, ugyanis csak le kell emelnünk a csatlakozót és az autóba dugni. Ez konkrétan egyszerűbb, gyorsabb, mint a hagyományos gépjárművek benzines tankolása. A művelet csupán pár percet vesz igénybe, ezzel az egyszerűség mellett a kényelem sem utolsó szempont. Ezzel elkerülhetjük a nyilvános töltőállomások telítettségét, nem kell hosszasan várakoznunk, mégis mikor lesz szabad hely, és a napunkat sem fogja felborítani. Többé nem kell az elektromos autó töltéséhez igazodva tervezni a napunkat.

Ma már rengeteg fali töltő elérhető a piacon, de mindegyiknél van egy nagyon fontos kitétel, amire figyelnünk kell: a töltőt hagyományos konnektoron keresztül használni szigorúan tilos, a töltőállomás telepítését, beszerelését kizárólag kellő szakértelemmel rendelkező villanyszerelő végezheti el. Bizonyos esetekben még az otthoni áramhálózat bővítésére is szükség van, ehhez az illetékes területi hálózat engedélye szükséges.

Egy ajánlott “kiegészítő” az otthoni fali töltőkhöz: a napelem

Ahogy maguk az elektromos autók is az egyik legkörnyezetbarátabb közlekedési formát jelentik jelenleg, úgy maga az energia előállítására is több zöldmódszer érhető el. Az egyik leghatékonyabb egy napelemrendszer kiépítése otthonunkban. A napelemes töltés lehetősége még zöldebb, még környezetbarátabb közlekedési alternatívává teszi a villanyautózást. Hazánkban különösen kecsegtető ez a lehetőség, hiszen a napsütéses órák száma Magyarországon meghaladja a 2000-et, ez pedig bőven túllépi az Európában tapasztalható átlagot.

Ma már rengeteg okoseszköz van szinte minden iparágban, nincs ez másképp az e-autózásban. A Wallbox töltők egyes típusai rendelkeznek úgynevezett Eco-Smart Solar töltési funkcióval, amely segítségével működhet a töltés 100%-ban a napelemrendszerről, vagy egyszerre tudja használni mind a nap- és hálózati energiát. Ez a jelenlegi energiaválság idején, a növekvő rezsiárak mellett nagyon nagy segítséget jelent. Ha még nincs meg az ideális fali töltő, mi segítünk megtalálni, keressen minket bátran.

Ajánlott termékek

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Milyen előkészületekre van szükség az otthoni fali töltő telepítésekor? 🚗⚡️

Az otthoni fali töltő telepítése előtt érdemes ellenőrizni az elektromos hálózatot, valamint a telepítési helyet és feltételeket, beleértve az elektromos csatlakozókat és a biztonsági előírások betartását is.

✅ Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az otthoni fali töltő kiválasztásakor? 🚗⚡️

Az otthoni fali töltő kiválasztása során érdemes figyelembe venni az autó típusát, a kívánt töltési sebességet, a telepítési költségeket, valamint maga a Wallbox árát.

✅ Milyen előnyei vannak az otthoni fali töltőnek az elektromos autók töltése során? 🚗⚡️

Az otthoni fali töltő kényelmes, gyors és hatékony megoldás az elektromos autók töltésére, és megkönnyíti az autó használatát mindennapi életünkben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.