Olvasási idő: 2 perc

Napjainkban egyre inkább hangsúlyt kap az energiatermelés fenntarthatósága és a megújuló energiaforrások kihasználása. Magyarországon is egyre többen döntenek a napelem rendszerek telepítése mellett, melyek segítségével napenergiát alakítanak át villamos energiává. Azok számára, akik napelemeket telepítenek, az egyik legfontosabb kérdés az, hogy hogyan történik majd az áramszámla elszámolása. Most azonban jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis egy friss miniszteri bejelentés megerősítette, hogy a napelem tulajdonosok továbbra is élvezhetik az éves szaldó elszámolás előnyeit.

Az éves szaldó elszámolás: Mire is jó pontosan?

A szaldó éves elszámolás egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a napelem rendszerek tulajdonosai számára, hogy a fölöslegesen termelt áramot visszatáplálják a központi hálózatba, majd később ezt az áramot levonhatják saját fogyasztásukból vagy jóváírhatják az áramszolgáltatóval. Ez a rendszer kritikus fontosságú lehet a napelem rendszerek gazdaságosságához és ösztönzi az embereket arra, hogy több megújuló energiát használjanak otthonukban.

Szaldó elszámolás bruttó elszámolás és éves szaldóelszámolás villamos energia háztartási méretű egységnél akár 200 ezer ft megtakarítás január 1-től

Lantos Csaba energiaügyi miniszter bejelentése

A miniszteri bejelentés komoly örömöt okozott a napelem rendszerek tulajdonosainak és a megújuló energia híveinek: 2024-től is fenntartják az éves szaldót a már működő háztartási méretű napelemes rendszerekre. Az éves szaldó elszámolás rendszere stabil és előre tervezhető módját kínálja az áramtermelőknek a napenergia kihasználásának, valamint az energiaszámlák csökkentésének. Az új bejelentés azt is jelenti, hogy a napelemes rendszerek tulajdonosai továbbra is élvezhetik az előnyöket, amelyek miatt eredetileg is döntöttek a napelemek telepítése mellett.

Itt a videó a hivatalos bejelntésről:

Az éves elszámolás előnyei a napelem tulajdonosai számára

Az éves szaldó elszámolásnak több előnye is van. Először is, lehetővé teszi az áramtermelők számára, hogy saját áramtermelésüket közvetlenül felhasználják, ami csökkenti az áramszolgáltatótól történő vásárlásra fordított költségeiket. Másodszor, a túltermelés lehetőségét kínálja, így a feleslegesen termelt áramot visszatáplálhatják a hálózatba, és jóváírást kaphatnak érte.

Ha további kérdéseid vannak a témával, vagy az elektromos autózással kapcsolatban akkor keresd fel segítőkész csapatunkat a kapcsolat oldalunkon!

bruttó elszámolás és éves bruttó elszámolást napelem 2024 január 1-től a napelemes lakásoknak marad a megszokott energia elszámolás
szaldó elszámolás bruttó elszámolás magyar napelem és napkollektor szövetség-et meghallgatva az energiaügyi minisztérium lépett a napelemes rendszerek segítésén

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Mi az éves szaldó elszámolás, és mire jó pontosan?🚗⚡️

Az éves szaldó elszámolás egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a napelem rendszerek tulajdonosai számára, hogy a fölöslegesen termelt áramot visszatáplálják a központi hálózatba, majd később ezt az áramot levonhatják saját fogyasztásukból vagy jóváírhatják az áramszolgáltatóval.

✅ Miért fontos az éves szaldó elszámolás a napelem rendszerek számára?🚗⚡️

Az éves szaldó elszámolás lehetővé teszi az áramtermelők számára, hogy saját áramtermelésüket közvetlenül felhasználják, csökkentve az áramszolgáltatótól történő vásárlás költségeit, továbbá lehetőséget ad a túltermelés jóváírására.

✅ Miért fontos a napelem rendszerek gazdaságossága szempontjából az éves szaldó elszámolás?🚗⚡️

Az éves szaldó elszámolás hozzájárul a napelem rendszerek gazdaságosságához, mivel lehetővé teszi a tulajdonosoknak, hogy a saját áramtermelésüket hatékonyan felhasználják, csökkentve az áramszolgáltatói költségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.