Olvasási idő: 3 perc

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy elektromosautó-márkát, az esetek döntő többségében a Tesla lesz a válasz. Ez egyáltalán nem meglepő, mivel folyamatosan élen járnak a piacon, diktálják a trendeket. A Tesla Model Y is teljesen megfelel az elvárásoknak és innovatív megoldásokat rejt magában.

Tesla Model Y: két verzió közül is választhatunk

A Tesla az egyik, ha nem a legnagyobb és legismertebb elektromosautó-gyártónak számít az egész világon. Számtalan klasszikus modell hagyta már el a gyártószalagot. A Model Y is abszolút megfelel ennek, ami a Tesla Model 3 alvázára épült SUV tulajdonképpen. A Tesla a számok tükrében hazánkban is a legnépszerűbbek között van. Ezt jól mutatják a legújabb felmérések és a vásárlási szokások. Ha megnézzük, egy nagyváros útjain is egyre több Tesla autót láthatunk, már egyáltalán nem álomnak számít a megvásárlása.

A Tesla Model Y teljes rugalmasságot kínál, ami azt jelenti, hogy akár hét személyt is kényelmesen tudunk szállítani úgy, hogy a csomagjaik is megfelelően elférnek, hála a könnyen átalakítható üléselrendezésnek. A csomagtartóhoz egyszerűen hozzá lehet férni, a ki- és bepakolás is sokkal egyszerűbb lesz. Két változat is elérhető: a Performance és a Long Range. Előbbi közepes elektromos hatótávval rendelkezik, de egyben ebben található a legnagyobb elektromos motor. Összkerék meghajtású, amivel még a csúszós, jeges vagy latyakos úton sem fogunk megcsúszni. Ha hosszabb utazásra indulunk, akkor nyugodtan rábízhatjuk magunkat az önvezető pilótára is, mivel ez már minden Tesla modellben megtalálható.

A Long Range sem különbözik szolgáltatások terén a Performance-hoz képest. A fő eltérés az, hogy az elérhető legnagyobb elektromos hatótávval rendelkezik, a motorja viszont “gyengébb” a másik változathoz képest, de a piacon így is kiemelkedőnek számít. Nagy előnye a Model Y autónak (függetlenül attól, hogy melyik verziót választjuk), hogy otthon és nyilvános töltőállomásokon is kényelmesen és gyorsan fel tudjuk tölteni az akkumulátort.

Nézzük a számokat

Ha elektromos autóról van szó, akkor a paraméterek a legfontosabbak. Persze ezt sok tényező befolyásolhatja, erről érdemes elolvasni blogbejegyzéseinket.

Akkumulátor kapacitás

Performance: 80 kWh

Long Range: 80 kWh

Hatótáv

Performance: 410 kilóméter

Long Range: 425 kilóméter

Teljesítmény

Performance: 342 kW, 462 LE

Long Range: 351 kW, 260 LE

Gyorsulás (0-100 km/h)

Performance: 3,7 másodperc

Long Range: 5,1 másodperc

?

Végsebesség

Performance: 240 km/h

Long Range: 217 km/h

Természetesen a valós hatótávolságot több tényező is befolyásolhatja. Ilyen például az útviszony, a klímaberendezés használata, a vezetési stílus és az időjárás is. Ha teljesen meg van pakolva a csomagtartó, az is csökkenti a hatótávot.

Készüljünk fel az elektromos autó vásárlására

Függetlenül attól, hogy egy Tesla Model Y kerül a garázsba vagy egy másik villanyautó, érdemes néhány előkészületet elvégezni. Ilyen például az autó töltése, amihez ajánlott egy otthoni töltőt telepíteni. Ezt csak hiteles szakember végezheti el, ezért ajánlott minél hamarabb felvenni eggyel a kapcsolatot. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal.

Ajánlott termékek

GYIK

✅Milyen verziók elérhetők a Tesla Model Y-ból, és mi a különbség közöttük? 🚗⚡️

Két verzió elérhető: a Performance és a Long Range. A Performance verzió magas teljesítménnyel és közepes hatótávolsággal rendelkezik, míg a Long Range verzió a legnagyobb hatótávval rendelkezik, de kisebb teljesítménnyel.

✅ Milyen feltételek befolyásolhatják az elektromos autó hatótávolságát?🚗⚡️

Az elektromos autó hatótávolságát befolyásolhatja az útviszony, a klímaberendezés használata, a vezetési stílus és az időjárás.

✅ Mi az előkészület, amit érdemes elvégezni elektromos autó vásárlása előtt?🚗⚡️

Fontos előkészület az otthoni töltő telepítése, amit csak hiteles szakember végezhet el. A kapcsolatfelvétel egy szakemberrel ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.