Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos autók töltése ma már többféle módon is megoldható. Általában két útvonalon indulhatunk el, nyilvános állomásokat használhatunk, vagy egy otthonra telepített fali töltővel, töltőoszlop segítségével tölthetjük járművünket. Utóbbinak több előnye is van, amit csak tovább fokoz az intelligens árammegosztó, amivel minden lehetőséget kihasználhatunk, ami ma elérhető.

Az intelligens árammegosztó előnyei

Ott van például a Wallbox Power Boost, aminek nagy előnye az, hogy már meglévő rendszerhez is lehet telepíteni. Még mielőtt belemegyünk ebbe, érdemes arról beszélni pár szót, hogy mégis mi az az intelligens árammegosztó? Ahogy azt a neve is mutatja, a fő feladata az, hogy folyamatosan figyeli a ház fogyasztását, ennek tükrében pedig csökkenti vagy éppen növeli a töltő teljesítményét. Ezáltal megakadályozza azt, hogy a töltő leverje a biztosítékot és mindig lesz elegendő energia ahhoz, hogy a mindennapi feladatainkat elvégezzük otthon.

Észre sem vesszük, de az intelligens árammegosztó tehermentesíti otthonunkat és kihasználja a rendelkezésre álló energiát, lehetőségeket. Ha elérkezik az éjszaka és például aludni térünk, akkor sokkal több áramot tud az eszköz az elektromos jármű akkumulátorának töltésére fordítani. Ezzel az egész folyamat felgyorsul, és az autó is hamarabb töltődik fel. Fontos, hogy az intelligens árammegosztót lehet használni magán- és középületek esetében is. Azért is lehet rá szükség, mert amikor még ezek a hálózatok kiépültek, akkor még nem volt realitás az, hogy idővel az elektromos autó töltése is erről fog történni.

Wallbox POWER BOOST elektromos autó intelligens árammegosztó okos árammegosztó

Ha egy elavult, kevésbé modern hálózaton keresztül akarunk tölteni egy ilyen akkumulátort, akkor fennáll a túlfeszültség veszélye, ami jobb esetben lecsapja a biztosítékot, de akár fúlterhelheti az egész rendszert is. Sokszor észre sem vesszük, hogy éppen a határon teljesít az áramhálózat. Töltődik a jármű akkumulátora, de amint felkapcsolunk még egy fogyasztót, akkor máris csapódik a biztosíték. Itt lép közbe az intelligens árammegosztó, amit már kiépült fali töltőhöz és töltőállomáshoz is lehet használni.

Az eszköz telepítése és használata

Az árammegosztót a fővezeték után kell telepíteni. Erre azért van szükség, hogy pontosan tudja mérni az egész ház fogyasztását. Az elektromos autó és az ingatlan fogyasztása így optimalizálható, folyamatosan tudja monitorozni az energia áramlását, valamint csökkenteni vagy növelni a töltőáramot. Az intelligens árammegosztó külön is beszerezhető, és létezik 1, valamint 3 fázisú rendszerekhez kapcsolt változata is.

elektromos autó

A használatával teljes mértékben megelőzhetjük a biztosíték folyamatos lecsapódását, visszakapcsolását, továbbá védhetjük a hálózatot és az összes rákapcsolt elektromos eszközt. Ezzel nem lesz több probléma a túlterheléssel, túlzott felmelegedéssel, és a tűzveszély is elmúlik.

Kihasználhatjuk a meglévő rendszereket

A jövőt a fenntarthatóság jelenti. A napelemek segítségével ma már könnyedén tudjuk tölteni az elektromos autó akkumulátorát. Az intelligens árammegosztó ebben is tud segíteni, ugyanis rendelkezik eco-smart móddal, ami annyit jelent, hogyha a napelem rendszerben plusz energia termelődik, amit éppen nem használunk fel, akkor azt a villanyautó akkumulátorába közvetíti. Ez is tovább fokozható: létezik full green mód is, ami azt jelenti, hogy kizárólag a napelemekből érkező plusz energiát használja a töltés során. Ezzel a “hagyományos” hálózat megmarad a többi elektromos eszköz számára. Folyamatosan képes kommunikálni a napelemekkel is

fali töltő termék az oldalunkon 32a type 22kw fali töltő 22kw kábel-el állítható töltőáram szabályozással
álítható töltőáram fali töltő töltőáram szabályozás

A telepítéssel és beszerzéssel kapcsolatos kérdésekkel keressen minket bizalommal!

Ajánlott termékek

GYIK

✅Hogyan segít az intelligens árammegosztó a töltés hatékonyságában? 🚗⚡️

Folyamatosan monitorozza a ház fogyasztását és a töltő teljesítményét, így elkerülve a biztosíték lecsapódását és biztosítva az elegendő energia elérhetőségét a mindennapi feladatokhoz.

✅ Hol alkalmazható az intelligens árammegosztó?🚗⚡️

Az intelligens árammegosztót magán- és középületeknél, valamint otthoni töltőoszlopokhoz és töltőállomásokhoz is használhatjuk.

✅Miben segít az intelligens árammegosztó a napelemes rendszerek esetében?🚗⚡️

Az intelligens árammegosztó eco-smart móddal napelemek által termelt plusz energiát használja fel az elektromos autó töltéséhez, és a full green módban kizárólag napelemekből érkező energiát használ a töltéshez, miközben fenntartja a hagyományos hálózatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.