Olvasási idő: 4 perc

Az, hogy a legnagyobb gyártók is beszálltak az elektromos autók piacára, ma már egyáltalán nem számít meglepetésnek. Évente érkeznek az újabb modellek, amelyek új technológiát alkalmaznak, így hatékonyabbak, mint elődjeik. Nincs ez másképp a Nissan Leaf esetében sem, ahol már több változat közül is lehet válogatni.

Nézzük meg, mit tud az egyik legújabb elektromos Nissan Leaf

Természetesen az elektromos autók a számok tükrében is megmutatják erősségeiket. Nincs ez másképp a Nissan Leaf e+ 62 kWh 2019 esetében sem. Ez a márka harmadik generációs Leafje, ami még szebb külsőt, még nagyobb hatótávot nyújt, valamint az elektromos autók piacán is az egyik vezető szerepet tölti be. Az akkumulátorának a teljes kapacitása 62 kWh, ebből a felhasználható körülbelül 60 kWh lesz a gyakorlatban. Ezzel kiemelkedő hatótávolság érhető el: 325 km teljesen feltöltött akkuval.

Természetesen azt is számításba kell venni, hogy a hatótávolságra több tényező is hat, ezért nem mindegy, hogy például milyen útviszonyok mellett indulunk útnak, az időjárás, az éghajlat, a vezetési stílus és a klímaberendezés használata is befolyásolja a megtehető távot. Ha nagy sebességgel haladunk, akkor körülbelül 182 km érhető el. Enyhe időjárásban, megfelelő, átlagos tempóban a 314 km is könnyedén teljesíthető.

Type2 csatlakozóval lehet tölteni, aminek a maximális teljesítménye 7.4 kW. Ezzel a töltés 9 óra 5 perc lesz, ha normál fali csatlakozót használunk, akkor a folyamat több, mint 26 órát is igénybe vehet. Egy villámtöltővel nulláról száz százalékra 1 óra 15 perc alatt tölthetjük fel az akkumulátort.

Nissan Leaf e+ 2019

  • elektromos teljesítmény: 161 kW (217LE)
  • gyorsulás (0-100 km/h): 7,5 másodperc
  • végsebesség: 150 km/h
  • akkumulátor kapacitás: 62 kWh
  • hatótáv: 325 km

Mit tud nyújtani az előző generáció?

A régebbi Nissan Leaf modelleknek sem kell szégyenkezni. Válasszuk bármelyiket, érdemes olvasni az elektromosautó-használatról, mivel ma már több lehetőség is elérhető ahhoz, hogy az egész működtetés kényelmesebb legyen. A Nissan Leaf 40 kWh 2018 ugyan előző generációsnak számít az előző modellhez képest, de a teljesítménye így is kiemelkedő a villanyautó-piacon.

Az akkumulátor kapacitása 40 kWh, amiből 38 kWh használható fel. Ezzel együtt 220 kilométeres hatótávolság érhető el, amit természetesen itt is több tényező befolyásolhat. A töltése szintén Type2 csatlakozóval oldható meg, a maximális teljesítménye is megegyezik: 7.4 kW. A lemerült akkumulátort 10 óra 34 perc alatt lehet feltölteni, ami villámtöltővel mindössze 40 percre is lerövidíthető. Az elektromos teljesítménye 111 kW (150 LE), 0-ról 100-ra 7,9 másodperc alatt gyorsul. Ilyen meghajtással a végsebesség 150 km/h.

Az első generáció sorát bővíti a Nissan Leaf 24 kWh (2013-2018), ami 24 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik. A hatótávolsága 130 km, de ha nagy sebességgel haladunk, akkor ez a szám 90 km lesz. A töltése ennek a modellnek már Type1 töltőkábel csatlakozóval történik, aminek a maximális teljesítménye 3.7 kW vagy 6.6 kW. Előbbi esetén a töltés 8 óra, utóbbinál 4 óra lesz. Villámtöltővel 27 perc alatt megoldható a művelet. A maximális teljesítménye a motornak 80 kW, amivel 11,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

Fókuszáljunk a töltésre

Függetlenül attól, hogy melyik Nissan Leaf modell várakozik a garázsban, a paraméterekből is látszik, hogy nem mindegy, milyen töltőt használunk. A legjobb megoldás, ha egy telepített fali töltőt vagy töltőoszlopot alkalmazunk, a gyári eszközt pedig elrakjuk tartalékba. A telepítést azonban csak szakember végezheti el. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal!

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Mik az elektromos autók hatótávolságát befolyásoló tényezők?🚗⚡️

Az útviszonyok, az időjárás, az éghajlat, a vezetési stílus és a klímaberendezés használata mind befolyásolja a hatótávolságot.

✅Mi a hatótávolsága a Nissan Leaf e+ 62 kWh 2019-nek?🚗⚡️

Teljesen feltöltött akkuval 325 km hatótávolságot nyújt.

✅ Milyen más Nissan Leaf modellek érhetők el?🚗⚡️

A régebbi generációkban szereplő Nissan Leaf 40 kWh 2018 és Nissan Leaf 24 kWh (2013-2018) is választható, különböző hatótávolságokkal és töltési lehetőségekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.