Egy 2016-os szabályozásig kell visszanéznünk, ha szeretnénk megtudni, hogy a zöld rendszámot milyen autó kaphatja meg Magyarországon. A rendelet legfontosabb kitétele az elektromos hajtással megtett út hosszában rejlik, ha a rá szabott minimumot teljesíti, tulajdonképpen máris büszkélkedhetett a környezetbarát szemléletet üzenő zöld rendszámmal.

 

Zöld rendszámot kaphat:

 

  • a tisztán elektromos meghajtású autó,
  • a plug-in hibrid, ha legalább 25 km-t meg tud tenni elektromosan,
  • az akkumulátorral és belső égésű motorral is rendelkező autó, ha elektromos meghajtással képes legalább 50 km megtételére.

 

 

Kepkivagas2 min

2021. augusztus 11-én újabb járműveket csatoltak a fenti kitüntetett csapathoz. Ezentúl a tisztán elektromos meghajtású motorkerékpárok, köztük a quadok és a mopedautók is kaphatnak zöld rendszámot, ha tulajdonosok kéri a besorolást a műszaki vizsgán vagy egy hatósági szemlén.
Ezek a járművek nagy mértékben hozzájárulnak környezetünk védelméhez, mondhatjuk úgy is, hogy példamutatóak, így előnyöket érdemelnek.

 

Előnyök, melyek a zöld rendszám viselésével járnak

 

A világoszöld rendszámú autók előnyei vitathatatlanok.

 

  • Mentesülnek többfajta adó és illeték alól: nem kell regisztrációs adót, gépjármű adót és visszterhes vagyonátruházási illetéket (átírási illetéket) fizetni utánuk.
  • Ingyen parkolhatnak, ahol azt engedélyezik.
  • A cégautó adó 0%.
  • Az otthoni töltésnél igénybe vehető „A2” tarifával egészen olcsón tankolhatnak elektromos energiát. Mindez megújuló energiaforrással kiegészítve valóban óriási előnyt jelent.

 

A Wallbox okos töltők megadják a zöld rendszámhoz illő legnagyobb komfortot, nézz körül fali töltőink és töltőkábeleink között.

 


 

RENDELJE MEG MOST ÉS HOLNAP MÁR ÉLVEZZE
A GYORSABB TÖLTÉS ELŐNYEIT

 

Back to list

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.