Olvasási idő: 3 perc

BMW iX

A BMW iX 2021-es kiadása óta annyira népszerűvé vált, hogy azóta már háromféle típusa is hódít. A BMW IX Essence, Balance és Signature különféle erősségű SUV-okat takarnak elegáns formával és stabil kivitelben. Nagyságát tekintve pedig választhatunk az xDrive 40 és az xDrive 50-es kivitelek között. Modern, áramvonalas külseje nem csak a fiatal, de az idősebb korosztály szívét is megdobogtatja.

BMW iX töltése

A BMW iX töltése roppant egyszerű. Type 2 csatlakozóval és 11 wattos töltéserővel működik, ami nulla százalékos lemerültség esetén 7-11 óra alatt tölti fel teljesen az autónkat – a DC töltési ideje pedig csak 30-40 perc. Ezzel pedig akár 630 kilométert is suhanhatunk bármilyen országúton.

Ebben a SUV-ban pont az a legjobb, hogy nem csak a terepet állja remekül, de a városi közlekedésre is tökéletesen alkalmas. Mint ahogyan ismert, a BMW egyébként is odafigyel arra, hogy autói ne csak szépek legyenek, de ki is használhassuk azokat megfelelően. Tehát nem csalódhatunk az iX-ben sem, ugyanazt a megszokott német minőséget garantálja, azzal a prémium anyaghasználattal, ami csak a BMW-re jellemző.

A belső tere sokkal nagyobbnak hat magánál az autónál és az ülésekre sem lehet panasz, amelyek inkább kényelmes mozifoteleknek tűnnek, mint egyszerű autóülésnek. A töltése pedig méretéhez képest valóban egészen gyors. Sőt az akkumulátor munkájára sem lehet panasz, ha tudjuk, hogy ezek az autók 4,6 – 6,1 másodperc alatt gyorsulnak százra. Ez pedig az ilyen nagy méretű vasaknál valóban jó teljesítménynek számít.

BMW iX xdrive50 és bmw ix xdrive40 elektromos autó belseje, belső

Az ehhez kapcsolódó dizájnról is érdemes viszont pár szót ejteni. A tervezőmérnökök ugyanis direkt olyan áramvonalasra tervezték, ami a legkisebb ellenállás kifejtése miatt jóval kevesebb áramot használ fel, más elektromos modellek. Viszont aki mindig is követte a márka autóit, annak egy igazi újdonság lehet a BMW új arca – ami rendkívül megosztó. A mai napig sokan hiányolják az iX-ből azt a BMW-s formavilágot, amit a benzines és dízeles autóknál megszoktak. A márka ezzel az új formával, és a kifejezetten energiatakarékos fejlesztéseivel pont azt akarta talán üzenni, hogy egy új korszakot indít.

BMW iX akkumulátora

A BMW iX akkumulátora az egyik legerősebb a szegmensben. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy – kiviteltől függően 76.6-111,5 kWh erősséget képvisel. Vagyis akár 630 kilométert is megtudunk tenni anélkül, hogy az autó leállna alattunk. Viszont már a 76.6 kWh akksival is simán bírja az 550 kilométert. A fogyasztását tekintve pedig igazán kedvező adatokkal találkozunk, ami azt jelenti, hogy még a Tesla modelljeit is lekörözi. Számokban ez annyit tesz, hogy 140el haladva is 32 kilowattot eszik 100 kilométeren. Ez pedig igazán jól hangzik, ha tudjuk, hogy valójában egy egészen nagy testű SUV-ról beszélünk.

Összességében tehát a BMW iX nem csak takarékosnak, de mozgékonynak is mondható, valamint akkumulátor szempontjából kifejezetten erősnek. A BMW prémium gyártmányai is kiemelkedőek voltak. Tehát szinte már elvárt, hogy az elektromos autók világában is azok legyenek.

Plusz érdekesség megemlíteni, hogy a BMW-t mindenki alapvetően egy olyan márkának ismeri, ami nem sajnálja az üzemanyagot. Ám az iX esetében ez már inkább egy fenntarthatóbb autóról szól, amit öröm vezetni, és sokkal többre képes, mint ahogy azt elsőre hinnénk.

Amennyiben megismerkedne a BMW iX-el, akkor látogassa meg a hivatalos márka oldalt. Tovább az oldalra

Kérdésed van a BMW iX- el kapcsolatban? Keress bizalommal!

Youtubeon rengeteg teszt található az autóról, ha videón is megtekintené az autót itt van róla 2 teszt videó is:

 

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a BMW iX elektromos autó töltőkábele? 🚗⚡️

A BMW iX elektromos autóhoz tartozó töltőkábel 5 méter hossszú, Type 2-es csatlakozóval rendelkezik, valamint maximum 22 kW-os töltési sebességre képes.

✅ Milyen más autókhoz használható a BMW iX elektromos autó töltőkábele? 🚗⚡️

A BMW iX töltőkábele más Type 2 csatlakozóval rendelkező elektromos autókhoz is használható.

✅ Milyen paraméterekkel rendelkezik a BMW iX M60 elektromos autó? 🚗⚡️

A BMW iX M60-as modellje egy nagy teljesítményű elektromos jármű, amelynek teljesítménye 516 lóerő, valamint nyomatéka 790 Nm. Ez lehetővé teszi, hogy a jármű 0-ról 100 km/h sebességre gyorsuljon mindössze 3.8 másodperc alatt, míg végsebessége a 250 km/h is eléri. Az akkumulátor kapacitása 105 kWh, amely akár 630 km-es hatótávolságot biztosít. A jármű gyorstöltőn keresztül 10-80% töltöttségi szintre 35 perc alatt feltölthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.