Olvasási idő: 3 perc

Ebben a cikkben a Wallbox Quasar 2 terméket vesszük górcső alá. Az elektromos autók egyre nagyobb teret nyernek napjainkban. Megreformálják mind a közlekedést, mind az energiafelhasználás módjait. Szinte 100%-ban zöld a használatuk, teljesen az irányukba tolva a járműfejlesztéseket.

Természetesen nemcsak maguk az autók fejlődnek, hanem a hozzájuk használható kiegészítők sora is folyamatosan bővül és fejlődik. Az egyik ilyen kiegészítő nem más, mint maga a töltő, ami a legjobb barátja az elektromos autóknak. Ide tartozik cikkünk alanya, a prémiumminőségű Wallbox Quasar 2.

A Wallbox Quasar 2 több mint egy egyszerű fali töltő

A V2G töltési technológia segítségével az elektromos járművek képesek lehetnek a hálózat stabilizálásában is részt venni, és ezáltal hozzájárulhatnak az áram ellátás biztonságának növeléséhez.

Az otthoni töltés lehetősége mindenki számára elérhető, és egyre többen is alkalmazzák. Ez az egyik legkényelmesebb töltési mód, mivel a publikus töltőállomások használata sokszor okozhat kellemetlenséget. Nem biztos, hogy a közvetlen közelünkben van állomás, de ha mégis, nem biztos, hogy szabad, így akár az egész napirendünk borulhat. Egy Wallbox Quasar 2 fali töltő segítségével ez a probléma teljesen elkerülhető, és maga az elektromos autózás kényelmesebbé válik. Egy fali töltővel bármikor nekiláthatunk e-autónk töltésének, például alvás közben is nyugodtan használhatjuk, így már nem kell külön betervezni a napirendünkbe az állomásra látogatást, várakozást. A töltés pofonegyszerű, a kábelt percek, sőt, másodpercek alatt lehet csatlakoztatni, és még a biztonságos használatot is garantálja.

Fali töltővel nem eshet meg velünk az a kellemetlenség, hogy túlterheljük otthonunk hálózatát, ezzel szemben, ha a hagyományos konnektort használjuk, akkor fennáll ennek a veszélye. A hagyományos konnektorokat nem ekkora igénybevételre tervezték, és a töltési hatékonysága is sokkal rosszabb, mint a fali töltőknek. Töltési hatékonyság alatt azt értjük, hogy egyrészt milyen gyorsan töltődik fel teljesen a jármű akkumulátora, másrészt erre mennyi energiát használ fel a töltő. A jelenlegi energiaválságban ahol csak lehet, oda kell figyelni az energiahasználatra, szerencsére erre a fali töltők, így a Wallbox Quasar 2 is megfelelő megoldás.

Miért mondjuk azt, hogy a Wallbox Quasar 2 több mint egy fali töltő? A fali töltőkön belül a kétirányú (V2G) töltők kategóriájába tartozik, és már a következő generáció képviselője, ugyanis a használatával lehetségessé válik az, hogy áramszünet esetén maga az autó táplálja otthonunk energiaszükségletét. A Wallbox Quasar 2 képes akár hosszabb áramszüneteket is megoldani és 2-3 napon át biztosítani otthonunk ellátását. Az autóakkumulátorból kivehető az energia, amit vagy a hálózatba küldünk vissza, vagy közvetlenül táplálhatjuk otthonunkat.

Ehhez egy egyszerű funkciót használ, amit Blackout módnak nevezünk: amint a hálózati áramellátás megszűnik, zökkenőmentesen állítja át a jármű akkumulátorát az otthon ellátására.

Wallbox Quasar 2 elektromos autó töltő

V2G

A V2G (Vehicle-to-Grid) technológia lehetővé teszi az elektromos járművek töltését és az általuk generált áram visszatáplálását a hálózatba. A V2G töltési technológia segítségével az elektromos járművek képesek áramot szolgáltatni a hálózatba, amikor nincs szükség az autóban tárolt energia használatára. Így az elektromos járművek nem csak a hálózatról tölthetők, hanem a hálózat számára is hasznosulhatnak.

A V2G technológia működésének alapja az elektromos járművekben található akkumulátor, amely képes tárolni az áramot. Amikor az elektromos járművet töltik, az akkumulátorban tárolt áram növekszik. Ha az elektromos járművet nem használják, az akkumulátorban tárolt áram visszatáplálható a hálózatba.

The quasar that can v2g from charger

A napelemes töltés egy karnyújtásnyira van

Az energiafelhasználás az elektromos autó segítségével már abszolút zölden történik, de ott van a másik oldal, maga az energia előállítása. Szerencsére erre is van megoldás, mivel egyre több otthon tetején jelennek meg a napelemek. Magyarország szerencsés helyzetben van, mivel az átlag napsütéses órák száma az átlag felett van, így konkrétan hiba nem élni ezzel a lehetőséggel. Autónkat pedig gyerekjáték a napenergia által előállított árammal feltölteni, így a teljes használata zölddé válik.

The quasar during a power outage in your home the power to power in the dc charger of the car

Mindig forduljunk szakemberhez!

A legfontosabb, hogyha napelemes töltésben gondolkozunk, vagy éppen egy fali töltőt szeretnénk beszerezni, mint amilyen a Wallbox Quasar 2 is, mindig kérjük ki szakértő véleményét már a tervezés során. A beépítést is bízzuk rá, sőt, ha kérdések merülnek fel, akkor keressen minket bizalommal.

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Mi az a Wallbox Quasar 2? 🚗⚡️

A Wallbox Quasar 2 egy kétirányú töltő, amely képes az elektromos autók töltésére és az áram visszatáplálására a hálózatba.

✅ Milyen technológiát alkalmaz a Wallbox Quasar 2? 🚗⚡️

A Wallbox Quasar 2 a CHAdeMO és CCS Combo 2 töltőcsatlakozókkal kompatibilis, és lehetővé teszi a kétirányú töltést. Az intelligens töltési technológia pedig lehetővé teszi az elektromos járművek hatékonyabb töltését és az áramvisszatáplálás szabályozását.

✅ Kiknek ajánlott a Wallbox Quasar 2 használata? 🚗⚡️

A Wallbox Quasar 2 használata azoknak ajánlott, akik rendszeresen használnak elektromos járműveket, valamint azoknak akik tudatosan szeretnék kezelni az otthoni energiafogyasztásukat, ugyanis a kétirányú töltő használatával jelentősen csökkenteni tudjuk az általunk felhasznált energia mennyiségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.