Olvasási idő: 3 perc
Az elektromos autók elterjedésének magyarországi szintjén jelenleg úgy tűnik, hogy az ingyenes elektromos autó töltése napjainkra sajnos egyre inkább egy szépemlékű vágyálom lesz. Ennek leginkább az az oka, hogy az elektromos szolgáltatók úgy érzik, a bevezető kampányok lassan elérik céljukat, és a villamos autók egyre inkább kezdenek létjogosultságot szerezni a hagyományos társaik mellett, sőt sok esetben már helyettük is. A memegfelelő típus kiválasztását segíti táblázatunk: elektromos autó árak 2023.

Amikor az ingyenes elektromos autó töltés volt inkább elterjedt

 

Néhány éve tűntek fel először Magyarországon azok az autók, amelyek belső égésű motor helyett már az elektromosság segítségével valósítják meg a meghajtásukat. Az akkori vásárlók még olyan kivételezett helyzetben voltak, hogy jellemzően ingyen láthatták el energiával járműveiket a nyilvános és akkor még rendkívül kisszámú töltőpontok valamelyikén.

leiras1

Ennek magyarázata, hogy a forgalmazók, az áramszolgáltatók vagy éppen az állam ösztönözni kívánta az ilyen típusú autók iránti keresletet. Az ügyfélszerzés pedig olyan stratégia, amely rövid távon befektetést kíván, de már középtávon ügyfeleket, vásárlókat, így bevételt hozhat az említett piaci szereplőknek.

Az emberek így láthatták, hogy van ilyen megoldás, esetleg egy-egy kíváncsi tekintet mögött már a vágy is megjelent, miszerint a következő autó vásárlásakor már ilyen rendszerű jármű is szóba kerülhessen. Cégünk blogoldalán, az Wallbox.hu-nál az elektromos autózás előnyei mellett még számtalan hasznos információt olvashatunk.

Egy korábbi cikkünk: zöld rendszám – milyen autóra kerülhet föl?

Zöld rendszám

Piaci alapokon és árazáson történő szolgáltatás

 

A hőskorhoz képest manapság már összehasonlíthatatlanul fejlettebb körülmények várják az autósokat. Példaként említhető, hogy az elmúlt években jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek, ugrásszerűen nőtt a töltőpontok száma, vagy hogy az állam már pénzzel is ösztönzi az ilyen járművek elterjedését, továbbá már megjelent az otthoni tölthetőség lehetősége is.

Az iparág piaci alapokra helyezésével kialakult a szolgáltatásért történő fizetési rendszerek kiépítése, és mostanra már jól bejáratott csatornákon keresztül lehet intézni a vételezett áram értékének rendezését. A fizető töltési lehetőségekről további részleteket oldalunkon találhat.

Azonban még mindig vannak olyan töltőállomások, amelyeken ingyen töltheti autóját az autós, és bár ezek részaránya visszaszorulóban van, még mindig érdemben számot tevő ez a lehetőség is.

Hol lelhetünk még rá az ingyenes elektromos autó töltésre?

Ha még ingyenes elektromos autó töltési lehetőséget keresünk, akkor leginkább bizonyos áruházak parkolóiban találunk ilyet. Az üzletek tulajdonosi köre belátta, hogy egyre bővülő vásárlói réteget tudnak megszólítani, ha az áruházban történő vásárlás közben a tulajdonos ingyen töltheti az autóját a parkolóban.

 

Ráadásul jellemzően többet költő vásárlói rétegről van szó, és a cégek üzletpolitikájában is jól mutat a megújuló energia használatának népszerűsítése. Név szerint említve a Lidl és a Penny Market parkolóiban lehet találkozni töltőpontokkal, valamint a Stop Shop hálózat 14 magyarországi helyszínén.

elektromos autó töltése nyilvános helyen
elektromos autó töltése nyilvános helyen

Az első két esetben telefonos alkalmazás szükséges a használathoz, a Stop Shop üzleteinél még az sem. Fontos tudni, hogy ilyen állomásokon jellemzően időlimittel működnek a töltőoszlopok, és az is gyakori, hogy az üzlet nyitvatartási idejéhez alkalmazkodik a szolgáltatás.

A Tesla tulajdonosai élvezhetik még az ingyenes töltést a cég saját állomásain, illetve az E-On vagy Elmű szolgáltatási területén, melyek jellemzően önkormányzati tulajdonban lévő töltőpontok. További kérdés esetén keressen minket az oldalunkon található elérhetőségeinken!

Ajánlott termékek

Ajánlott termékek

GYIK

✅ Hol lehet ingyen elektromos autót tölteni Magyarországon? 🚗⚡️

Az ingyenes elektromos autótöltés lehetősége jelenleg csak néhány helyen elérhető Magyarországon, például az IKEA áruházakban, bizonyos bevásárlóközpontokban, illetve egyes nyilvános parkolóhelyeken.

✅ Milyen feltételekkel lehet ingyen tölteni az elektromos autót? 🚗⚡️

A díjmentes töltés feltételei eltérőek lehetnek az egyes helyszíneken. Általában az ingyenes töltést regisztrációhoz vagy vásárláshoz kötik, illetve időlimitet szabhatnak a töltésre. Továbbá az ingyenes töltést gyakran csak bizonyos típusú elektromos autókkal lehet igénybe venni.

✅ Mennyire elterjedtek az ingyenes töltőállomások Magyarországon? 🚗⚡️

Az ingyenes autótöltés lehetősége sajnos még nem terjedt el Magyarországon, viszont az egyre növekvő elektromos autópiac okán várhatóan egyre több helyen lesznek elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.